Claudio Villa Getty Images
BEZ STANKE SAMO ENGLEZI

EVO KADA PONOVNO STARTAJU LIGE PETICE U Španjolskoj odmah dva gradska derbija, u Italiji veliki povratnički debi Zlatana Ibrahimovića!

Tijekom blagdana od nogometnih Liga petice tradicionalno igraju samo Englezi, a vrlo brzo priključit će im se i Španjolci, Talijani, Francuzi i Nijemci.
Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 29. prosinac 2019. 11:01

ŠPANJOLSKA

La Liga se nastavlja u petak 3. siječnja, a subota donosi dva gradska derbija: Getafe - Real Madrid i Espanyol - Barcelona. Vikend kasnije je prvenstvena pauza, ali ne i nogometna. Od 8. do 12. siječnja četiri najbolja kluba će se u Saudijskoj Arabiji boriti za španjolski Superkup. Polufinalni parovi su Valencia - Real Madrid i Barcelona - Atlético Madrid. Finale je 12. siječnja, a ostali klubovi će taj vikend igrati utakmice Kupa kralja.

ITALIJA

Serie A se nastavlja 5. siječnja, a u fokusu će biti Zlatanov drugi debi za Milan. Od 15 sati na San Siru će suparnik biti Sampdoria. Na blagdan Sveta tri kralja, u ponedjeljak 6. siječnja, na rasporedu su tri utakmice. Najzanimljivija je Napoli - Inter (20.45).

FRANCUSKA

Deseti siječnja je datum u kojem se na teren vraćaju francuski prvoligaši, a “proljeće” otvaraju Rennes i Olympique (M), jako važna utakmica jer drugoplasirani dočekuje treću momčad lige. Marseille ima pet bodova više, a Rennes utakmicu manje. PSG u nedjelju 12. siječnja dočekuje Monaco.

NJEMAČKA

U svijetu tzv. liga petice najdužu pauzu tradicionalno imaju bundesligaši. Njemačko prvenstvo nastavlja se u petak 17. siječnja utakmicom Schalke - Borussia (M), petoplasirani protiv jesenskog doprvaka. Lider RB Leipzig u subotu dočekuje Union, a trećeplasirani Bayern je u nedjelju gost Herthe. Prije samo nekoliko mjeseci bio bi to dvoboj hrvatskih trenera, Čović protiv Kovača.

Linker
27. travanj 2024 00:37