Reuters, sn ilustracija
SPEKTAKL NA WEMBLEYU

FOTO: FULHAM SLAVIO U NAJSKUPLJOJ UTAKMICI NA SVIJETU I IZBORIO POVRATAK MEĐU ELITU Ovo je pogodak koji je novom premierligašu donio 170 mil. funti

Piše: HinaObjavljeno: 26. svibanj 2018. 22:16

Nogometaši Fulhama izborili su plasman u elitnu Premijer ligu nakon što su u majstorici na Wembleyu pobijedili Aston Villu s 1-0 u utakmici koja nosi epitet 'najskuplje utakmice na svijetu.

Pogodak koji je Fulhamu donio promociju i basnoslovnu zaradu postigao je Tom Cairney u 23. minuti. Londonska momčad sačuvala je to vodstvo iako je od 70. minute igrala bez isključenoga Odoija, a u borbenoj i ne previše lijepoj utakmici Aston Villa skoro da nije stvorila niti jednu šansu na cijeloj utakmici.

Također valja istaknuti kako je pobjedniku ove utakmice pripalo nevjerojatnih 170 milijuna funti, odnosno milijardu i 435 milijuna kuna, tri puta više od pobjednika Lige prvaka.

Ogromna novčana nagrada isplatit će im se tijekom tri sezone, a ako prežive jednu sezonu u Premiershipu ona postaje još veća, točnije iznosit će 280 milijuna funti (2,3 milijarde kuna). Finale druge engleske lige naziva se “winner-take-all clash”, jer pobjednik stvarno uzima neviđenu svotu novca.

Fulham je zadnji puta bio prvoligaš prije četiri godine, a iz Druge lige su izravno ušli još Wolverhampton i Cardiff.

Linker
19. travanj 2024 20:17