REUTERS/Andrew Yates
LIGE PETICE

FOTO: SOLSKJAER POBJEDOM PROSLAVIO UGOVOR; NOVE MESSIJEVE ČAROLIJE U ŠPANJOLSKOJ Marseille ispustio vodstvo, Ćaleta-Car skrivio jedanaesterac

Piše: HinaObjavljeno: 30. ožujak 2019. 20:27

Ole Gunnar Solskjaer, koji je u četvrtak potvrđen kao stalni trener Manchester Uniteda te je potpisao trogodišnji ugovor sa slavnim klubom, u subotu je to proslavio pobjedom. Manchester United je na Old Traffordu dobio Watford sa 2-1 golovima Marcusa Rashforda (28) i Anthonyja Martiala (72).

Otkad je u prosincu preuzeo klub od Josea Mourinha upisao je 15 pobjeda u 20 susreta, a u osmini finala Lige prvaka senzacionalno je izbacio PSG. I trener Southamptona Austrijanac Ralph Hasenhüttl, koji je prije četiri mjeseca preuzeo "svece" sa zadatkom da sačuva prvoligaški status, ispunjava svoju misiju. Southampton je u gostim dobio Brighton & Hove Albion sa 1-0 pogotkom Pierrea Hojbjerga u 53. minuti. Važnu pobjedu u borbi za opstanak ostvario je i Burnley, koji je svladao Wolverhampton sa 2-0.

Manchester City se vratio na vodeću poziciju, pobijedivši Fulham sa 2-0 u subotnjem dvoboju 32. kola, odigranom na Craven Cottage stadionu u Londonu. Pobjedu momčadi Pepa Guardiole donijeli su svojim pogocima Bernardo Silva u 5. i Sergio Aguero u 27. minuti. Argentincu je to 19. pogodak ove sezone u Premier ligi i nalazi se na vrhu ljestvice najboljih strijelaca.

Manchester City sada ima 77 bodova, jedan više od drugoplasiranog Liverpoola, koji u nedjelju dočekuje Tottenham. Večeras West Ham dočekuje Everton. U nedjelju se sastaju Cardiff - Chelsea, te Liverpool - Tottenham, a u ponedjeljak Arsenal i Newcastle.

Rezultati by SofaScore

Ponovno Messijeve čarolije

Prije četiri dana Lionel Messi je naljutio navijače Argentine, jer je zbog ozljede prepona propustio prijateljsku utakmicu u gostima kod Maroka, a u subotu je ponovno razveselio fanove Barcelone, koja je na Camp Nou u gradskom derbiju svladala Espanyol sa 2-0, a oba gola postigao je Messi.

Prvi je zabio u 71. minuti, kada je lukavo izveo slobodni udarac sa vrha 16-erca, koji je zbunio suparničkog golmana i braniča koji je bio na gol-crti. Drugi pogodak Messi je postigao u 89. minuti iz kontranapada. Ivan Rakitić odigrao je cijeli susret za Barcu, a u 21. minuti njegov pokušaj iz daljine bio je trunku neprecizan.

U prvom subotnjem susretu 29. kola španjolskog prvenstva četvrtoplasirani Getafe je kod kuće neočekivano izgubio od Leganesa sa 0-2. Večeras se još sastaju Celta - Villarreal, te Alavés - Atlético Madrid.

Rezultati by SofaScore

Marseille propustio pobjedu

Nogometaši Marseillea i Angersa igrali su 2-2 u jedinoj subotnjoj utakmici 30. kola Francuske lige.

Marseille je propustio pobjedu jer je već nakon 16 minuta igre vodio s 2-0 pogocima Talijana Balotellia, a Angers je do poravnanja došao iz dva penala koja je realizirao Mangani (36, 77). Drugi kazneni udarac je skrivio Duje Ćaleta Car, koji je igrao cijelu utakmicu za Marseille.

Marseille je ostao četvrti s 48 bodova, a Angers je 11. s 37 bodova.

Linker
19. travanj 2024 19:32