Action Images via Reuters/Jason Cairnduff
31. KOLO PREMIERSHIPA

FOTO: VELIKI DERBI NA OLD TRAFFORDU BEZ POBJEDNIKA, VRATAR CRVENIH VRAGOVA POKLONIO POGODAK Španjolac iznenađujuće dobio priliku i nije ju propustio

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. travanj 2019. 21:32

Veliki derbi na Old Traffordu u 36. kolu Premiershipa između Manchester Uniteda i Chelseaja okončan je remijem 1:1. Dvoboj je nosio ogroman ulog jer bi se eventualnom pobjedom Manchester United približio jednome od četiri mjesta koja izravno vode u Ligu prvaka, a Chelsea bi se bodovno izjednačio s trećeplasiranim Tottenhamom.

Ole-Gunnar Solskjaer je pomalo neočekivano dao priliku Juanu Mati od prve minute protiv bivšega kluba, a Španjolac mu se odužio pogotkom već u 11. minuti i time na najbolji mogući način proslavio svoj 31. rođendan.

Sjajna igra Crvenih vragova nastavila se do kraja poluvremena i sve se činilo da će Manchester s minimalnom prednošću otići na odmor, no onda se dogodio veliki kiks domaćeg vratara. De Gea je iznimno loše reagirao na udarac Antonija Rudigera koji je opalio s 30-ak metara, lopta mu je ispala iz ruku, a na odbijanac je naletio Marcos Alonso i pospremio je u mrežu.

Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić igrao je solidno do 76. minute kada ga je zamijenio Ruben Loftus-Cheek, a u 53. minuti dobio je i žuti karton.

Ovim je remijem Chelsea ostao na četvrtome mjestu sa 68 bodova, dok su Crveni vragovi dva kola prije kraja na šestome mjestu sa 65 bodova, jednim manje od Arsenala.

Linker
25. travanj 2024 10:28