PAUL CHILDS Action Images via Reuters
POBJEDNIČKI DEBI ANCELOTTIJA

GOLIJADA UNITEDA, TRENER ARSENALA SE SPASIO U DEBIJU, KOVAČIĆ IZBJEGAO PONIŽENJE U LONDONU Jedna od najslabijih momčadi slavila na Stamford Bridgeu

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. prosinac 2019. 19:21

Nogometaši Southamptona priredili su veliko iznenađenje u 20. kolu engleskog prvenstva svladavši kao gosti Chelsea sa 2-0 (1-0).

Strijelci za "svece" bili su Obafemi (31) i Redmond (73).

Ovom pobjedom Southampton je skočio na 14. mjesto ljestvice sa 21 bodom, dok je Chelsea ostao četvrti sa 32 boda.

Hrvatski veznjak Mateo Kovačić zbog žutih kartona nije mogao kandidirati za nastup u momčadi Chelseaja.

Nogometaši Manchester Uniteda u susretu su 20. kola engleskog prvenstva na svom Old Traffordu svladao Newcastle United sa 4-1 (3-1).

Gosti iz Newcastlea poveli su preko Matthewa Longstaffa (17), ali Anthony Martial (24) je svojim prvim pogotkom samo sedam minuta potom poravnao na 1-1, da bi Greenwood (36) i Rashford (41) već do odlaska na odmor osigurali potpuni preokret. Konačnih 4-1 postavio je Martial (51) svojim drugim golom odmah početkom nastavka.

Ovom pobjedom United je skočio na sedmo mjesto sa 28 bodova, tri više od 10. Newcastlea.

Carlo Ancelotti imao je pobjednički debi na klupi Evertona, koji je jučer na svom travnjaku svladao Burnley sa 1:0. Proslavljeni talijanski stručnjak stigao je na Goodison Park kako bi plavi dio Liverpoola nakon puno godina frustracija vratio u vrh elitnog razreda engleskog nogometa i ima razloga za optimizam nakon prve utakmice.

Reuters/Paul Childs
PAUL CHILDS Action Images via Reuters

Privremeni menadžer Duncan Ferguson odlično je odradio svoj dio posla i Talijanu ostavio u nasljedstvo pet bodova osvojenih u dvobojima protiv Chelseaja, Manchester Uniteda i Arsenala. Burnley je na papiru trebao biti lakši zadatak, a Ancelotti je kod navijača Evertona dočekan ovacijama prije početka dvoboja i velikom zastavom s njegovim likom na tribinama Goodisona, što i ne čudi s obzirom da 24 i pol godine jedan od velikana engleskog nogometa nije osvojio trofej.

Domaćini su na startu bili bolji suparnik i već u prvih desetak minuta mogli su stići do prednosti. No, iako je nova Ancelottijeva momčad bila bolji suparnik, na odmor se otišlo bez pogodaka. Do zasluženog slavlja Everton je ipak stigao deset minuta prije kraja kada je poentirao mladi Calvert-Lewin.

Osim Ancelottija, premijerni nastup na klupi imao je i Mikel Arteta od kojeg se očekuje da Arsenal vrati prema vrhu ljestvice i borbi za mjesta koja vode u Ligu prvaka. Topnici su u dosadašnjem dijelu sezone u potpunosti razočarali, a na gostovanju kod Bournemoutha osvojili su tek mršavi bod. Arteta je od prve minute pružio prigodu Özilu, gosti su imali više od igre, ali bez stopostotnih prigoda, a stvari su za papirnatog favorita postale još gore kada je Gosling poentirao za prednost domaćeg sastava.

Bez obzira koliko Arteta možda imao trenerskog potencijala, čeka ga poprilično težak posao u momčadi u kojoj je previše preplaćenih igrača , koji vrlo često izgledaju kao da jedva čekaju otići iz kluba i kao da ih je netko prisilio da izađu na travnjak. Jedan od onih koji se, po otočkim medijima, baš i nije veselio dolasku Artete bio je Aubameyang, ali upravo je spomenuti gabonski napadač pogotkom dao barem malo radosti navijačima londonske momčadi.

Tottenham se dugo mučio protiv Brightona, no u konačnici je na krilima dvojca Dele Alli - Kane nadoknadio zaostatak i stigao do planirana tri boda. Menadžer Tottenhama Jose Mourinho nakon utakmice je izjavio:

- Posebno me veseli odlična igra koju smo pokazali u drugih 45 minuta, iako niti u prvom dijelu nismo bili toliko loši, postigli smo pogodak koji je poništio VAR. Nastavak je bio besprijekoran, a Dele Alli je odigrao još jednu sjajnu utakmicu - istaknuo je Mourinho.

Linker
20. travanj 2024 10:33