Laurence Griffiths Getty Images
PREMIERSHIP

GUARDIOLINE TRUPE RAZMONTIRALE ARSENAL, BRILJIRAO DE BRUYNE Mourinho do slavlja u gostima u nadoknadi, United nakon silne dominacije spašavao bod

Piše: HinaObjavljeno: 15. prosinac 2019. 20:22

Nekad je to bio veliki derbi, ali danas je Arsenal daleko od razine na kojoj su najbolje engleske momčadi. Manchester City već je u prvih 45 minuta riješio sve dvojbe na Emiratesu u pretposljednjem dvoboju 17. kola. Briljirao je Kevin de Bruyne, koji je u 2. minuti zabio za vodstvo, u 15. asistirao Sterlingu za 0:2, a u 40. poentirao za 0:3. U nastavku se rezultat nije mijenjao.

Nogometaši Tottenhama svladali su kao gosti Wolverhampton sa 2-1 (1-0) i tako prekinuli niz Wolvesa od 11 utakmica u Premier ligi bez poraza, dok je Manchester United unatoč velikoj premoći izvukao samo bod na Old Traffordu odigravši 1-1 protiv Evertona.

Tottenham je poveo već u 8. minuti nakon individualne akcije i snažnog udarca Lucasa Moure u kaznenom prostoru. Traore je u 67. minuti pogodio za 1-1. Momčad Josea Mourinha je do sedme pobjede u engleskom prvenstvu stigla zahvaljujući pogotku Vertonghena u prvoj minuti sučevog dodatka, glavom sa 12 metara nakon ubačaja Eriksena.

U Manchesteru je United imao sve statističke podatke na svojoj strani, osim konačnog rezultata. Everton je do vodstva stigao u 36. minuti, kad je lopta pogodila braniča Uniteda Lindelofa nakon ubačaja iz kuta i završila u mreži domaće momčadi. Sve do 77. minute "crveni vragovi" su bili u zaostatku, a tada je za konačnih 1-1 pogodio 18-godišnji Mason Greenwood preciznim udarcem sa 17 metara.

Linker
26. travanj 2024 17:42