Laurence Griffiths Getty Images
DERBI PREMIER LIGE

HRABRI PLAVCI NISU USPJELI STATI NA PUT PEPOVOM STROJU Chelsea poveo na Etihadu nakon prekrasnog poteza Kovačića, City preokrenuo i odnio puni plijen

Piše: Danijel GašpertObjavljeno: 23. studeni 2019. 19:48

U derbiju 13 kola kola Manchester City je svladao Chelsea s 2:1. Branitelj naslova nije otvorio dvoboj na željeni način. Nakon asistencije Kovačića Kante je doveo goste iz Londona do prednosti, no potom je na vidjelo izašla individualna kvaliteta Guardioline momčadi, te su do odlaska na odmor rezultatski preokret kreirali De Bruyne i Mahrez.

Do ovoga kola City nije dobio niti jedan dvoboj protiv momčadi iz TOP 6, pa su Građani na sve načine željeli prekinuti negativnu statistiku. Kante se u nastavku mogao još jedanput upisati u listu strijelaca, ali nije uspio. Ipak, usprkos navedenoj prigodi Francuza City je u drugom dijelu bio bolji suparnik, ali je u nekoliko izglednih situacija izostala realizacija.

No, za Guardiolinu momčad najvažnija je pobjeda za povratak na minus 9 u odnosu na vodeći Liverpool. Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić je na travnjaku proveo svih 90 minuta.

MANCHESTER CITY - CHELSEA2:1 (De Bruyne 29', Mahrez 37' / Kante 21')

MANCHESTER CITY: Ederson - Mendy, Fernandinho, Stones, Cancelo - Silva, Rodri, De Bruyne - Sterling, Aguero, Mahrez

CHELSEA: Arrizabalaga - Emerson, Tomori, Zouma, Azpilicueta - Kovačić, Jorginho, Kante - Pulisic, Abraham, Willian

---------------------------------------------------

KRAJ UTAKMICE!

90'+3' - GOOOL! IPAK NIŠTA OD GOLA! Mahrez je glavom gurnuo Sterlinga u šansu, napadač Cityja je nekako pogodio mrežu jer je Kepi lopta prošla ispod ruku, no nakon pregledavanja VAR-a glavni sudac Martin Atkinson procijenio je da je bilo milimetarskog zaleđa te je pogodak poništen!

90' - Igrat će se četiri minute sudačke nadoknade.

65' - Strašna šansa za City! Nakon kornera je prvo probao Aguero iz blizine, no njega je blokirao Azpilicueta, a u nastavku je Mahrez opalio po golu, ali ovog puta je Kepa sjajnom obranom spasio novi zgoditak!

46' - Počelo je drugo poluvrijeme u Manchesteru. Nema promjene u sastavima.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA

45' - Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade.

43' - Kakva pogreška Kepe Arrizabalage! Praktički je predao loptu u noge Sergiju Agueru koji je zatim odmah opalio po golu i, na sreću Chelseajeva vratara, pogodio samo gredu!

37' - GOOOL! Mahrez je nadmudrio Kovačića i Emersona, prošao je između njih dvojice i sjurio se u šesnaesterac te silovitim udarcem svladao Kepu! Strašna utakmica na Etihadu...

29' - GOOOL! Ekspresno su izjednačili Građani... oteli su loptu na centru koja je došla do De Bruynea, belgijski se reprezentativac fintom riješio svog čuvara te zatim opalio po golu, a od Zoume se lopta odbila i prevarila Kepu Arrizabalagu!

Soccer Football - Premier League - Manchester City v Chelsea - Etihad Stadium, Manchester, Britain - November 23, 2019  Chelsea's Mateo Kovacic in action with Manchester City's Kevin De Bruyne   Action Images via Reuters/Carl Recine  EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or
Action Images via Reuters/Carl Recine

21' - GOOOL! Mateo Kovačić je odigrao presudnu rolu kod ovog pogotka i poslao dugačku loptu 's očima' preko pola terena, a Kante je pobjegao svom čuvaru i spretno progurao loptu iza Edersona za 1:0 na Etihadu!

1' - Počela je utakmica na Etihadu. Naš Mateo Kovačić igra u prvoj momčadi.

---------------------------------------------------

Linker
19. travanj 2024 23:56