REUTERS/David Klein
BUĐENJE USPAVANOG LAVA

'HRVAT NIJE NORMALAN, ODIGRAO JE FANTASTIČNO!' Legenda ga je obasipala komplimentima nakon pobjede, jedan pogled na statistiku otkriva koliko je dobar

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. studeni 2019. 18:54

Nogometaši Chelseaja slavili su u 11. kolu Premiershipa u gostima kod "fenjeraša" Watforda s 2:1 i probili se na treće mjesto ljestvice.

Abraham (5') i Pulišić (56') zaslužni su za pobjedu londonskog kluba za koji je Mateo Kovačić odigrao cijelu utakmicu i svojom izvedbom oduševio trenera i navijače.

Legenda Chelseaja i aktualni trener Frank Lampard nakon utakmice je obasipao komplimentima svog ljubimca, hvaleći podjednako njegovu kontrolu lopte, kao i sposobnost igre prema naprijed.

Hrvatski je reprezentativac zajedno s Brazilcem Jorginhom odigrao gotovo savršenu utakmicu postavljajući nepremostiv zid u zadnjoj liniji obrane, a njihovu je kvalitetu odmah prepoznao i sam Lampard.

Štoviše, poslovično strogi i pedantni engleski novinari ovog su puta istaknuli isključivo Kovačićevu ulogu na zahtjevnom gostovanju na Vicarage Roadu u Watfordu. Najbolja potvrda toga je činjenica da su ga navijači i struka izabrali za igrača utakmice.

"Kovačić, njegov talent - u kombinaciji s Jorginhom - i sposobnost brze tranzicije u ofenzivi, to nije normalno", istaknuo je Lampard i dodao:

"Odigrao je zaista fantastičnu utakmicu i vrlo sam zadovoljan njime."

Statistika također govori u prilog Vatrenom: imao je 4 od 4 uspješna driblinga, 11 od 12 dugih lopti, 95 % točnih dodavanja, 3 oduzete lopte i čak 100 % oduzetih lopti! Složit ćete se, fantastičan učinak 25-godišnjeg hrvatskog reprezentativca.

Linker
23. travanj 2024 07:45