Jan Kruger Getty Images
NIJE ČEKAO POZIV

I DOK RAZMAŽENE ZVIJEZDE ŠUTE, ON JE POSTAO PRVI TRENER KOJI JE OVIM POTEZOM ODUŠEVIO SVIJET I POMOGAO SVOM KLUBU Evo kako je spasio sve zaposlenike

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. travanj 2020. 21:51

Klubovi diljem Europe pokušavaju pronaći način kako srezati svoje troškove, jer prihoda trenutačno nema, odnosi se to na one koji žive od TV prava i prodaje ulaznica. Zbog toga bi se mnogi mogli odlučiti na otpuštanje zaposlenih, no kako se to ne bi dogodilo, postoje primjeri gdje se određeni treneri i igrači samoinicijativno odriču dijela svojih zarada...

Jedan od primjer dolazi nam iz engleske Premier lige, trener koji je odlučio samovoljno, bez "molbe" iz kluba, odustati od značajnog dijela svoje plaće.

Riječ je o Eddieju Howeu, treneru Bournemoutha, a BBC piše da se Howe odrekao velikog dijela svojih primanja od zagarantiranih četiri milijuna funti - godišnje. Na isti potez su se odlučili i njegov pomoćnik Jason Tindall, kao i čelnici kluba Neill Blake i Richard Huges.

Inače, Bournemouth je već poslao dio svojih zaposlenika "na neplaćeno", ali je to učinjeno preko državnog sustava koji će za sada pokrivati 80% njihovih plaća.

Linker
20. travanj 2024 17:10