REUTERS/Ian Hodgson / REUTERS
OŠTRA LEGENDA

JEDAN OD NAJVEĆIH NOGOMETAŠA UNITEDA SVIH VREMENA OTKRIO GLAVNI PROBLEM 'Dok god budemo imali igrače poput njega nikada nećemo osvojiti Premier ligu'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. listopad 2018. 22:33

Manchester United ove sezone ne pruža baš najbolje predstave, a već neko vrijeme na udaru kritika navijača, ali i medija je i Jose Mourinho koji bi, ako stvari ne krenu nabolje, uskoro mogao dobiti otkaz.

Ipak, postoje i poneki koji portugalskom stručnjak daju veliku podršku, ali jedan od takvih nije i apsolutna legenda kluba Paul Scholes koji kao glavni problem vidi napadača 'crvenih vragova' Belgijanca Romelua Lukakua.

Ovaj napadač već je sedam utakmica bez postignutog pogotka, dok s druge strane u reprezentaciji Belgije buši protivničke mreže kao na traci.

Paul Scholes
Laurence Griffiths/Getty Images / Getty Images

Belgijanac je bez gola na sedam utakmica u dresu Manchester Uniteda, dok u reprezentaciji Belgije rešeta protivničke mreže. Scholes je poručio Mourinhu da nikada neće osvojiti prvenstvo dok mu je Lukaku prvi izbor u vrhu napada.

- Nisam siguran da možemo osvojiti Premier ligu sve dok u napadu imamo igrača kao što je Lukaku, jer, njegova igra izvan kaznenog prostora nije najbolja. Možda je jak i brz, ali kao i mnogi igrači Uniteda nema dovoljno samopouzdanja. Nekada smo imali Colea, Sheringham, Solskjaera i Yorkea koji su bili lošiji igrači od njega, ali su bili napadači koje ovaj klub treba.

Linker
20. travanj 2024 15:57