Richard Heathcote/Getty Images
ANKETA: ŠTO VI MISLITE?

JOSE MOURINHO ODUŠEVIO NOGOMETNI SVIJET IZJAVOM DA REZERVE MOGU OSVOJITI NASLOV PRVAKA ENGLESKE Pogledajte kako izgleda ta čudesna momčad s klupe!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. kolovoz 2019. 10:49

Gdje god se pojavi, mami uzdahe. Ne samo zbog stotina milijuna eura na računu, već i zbog svoje karizme, šarma, određene količine drskosti koju proizvodi svojom pojavom... Jose Mourinho opet je u sedlu. Doduše, ne uz rub terena, na klupi nekog od najjačih europskih klubova, već u ulozi koja mu jednako dobro pristaje.

Portugalski stručnjak je trenersku tablu i taktičke postavke na svakodnevnoj bazi odlučio zamijeniti poslom TV-analitičara. Angažirao ga je britanski Sky Sports, na kojem je debitirao ove nedjelje uoči utakmice svoja dva bivša kluba. Na Old Traffordu su se u prvom kolu nove sezone Premier lige sastali Manchester United i Chelsea, a Posebni je imao svoju ulogu u studijskoj emisiji.

Prije početka susreta višestruki je prvak Europe i osvajač niza znamenja u najjačim europskim ligama odgovorio na pitanje tko bi se ove sezone mogao okititi naslovom engleskog prvaka. Dao je i vrlo znakovit odgovor u kojem je odmah eliminirao mogućnost da titulu osvoji neki od njegovih bivših klubova.

- Ove sezone za naslov će konkurirati četiri momčadi. To su Manchester City, Liverpool, Tottenham i Cityjeva B-momčad, kazat će Mourinho.

Dometnuo je da pod drugim sastavom aktualnih prvaka misli na one igrače koji su u prvom kolu bili na klupi ili iz kojekakvih razloga nisu konkurirali za sastav.

Sportske novosti

I mi smo napravili projekciju tog kadra, uz nekoliko ograda. Naime, vrlo blizu je transfer stopera Mangale u redove španjolske Valencije. Naravno, ovo su igrači koji nisu nastupali od prve minute u dvoboju protiv West Hama (5:0).

Što mislite, bi li i oni prvi presjekli ciljnu vrpcu nakon 38. kola?

Linker
24. travanj 2024 01:14