Ian Walton/Getty Images
SJAJAN DERBI U MANCHESTERU

JÜRGEN KLOPP NAKON VELIKOG DERBIJA I BOLNOG PORAZA NA OLD TRAFFORDU: 'Mislim da će se svi složiti da nam je trebao biti dosuđen jedanaesterac'

ENGLESKA Nigerijac Iheanacho zabio za Leicester koji je bio u negdašnjem izdanju
Piše: Mateo SučićObjavljeno: 11. ožujak 2018. 00:15

Navijači Crvenih vragova slave Marcusa Rashforda, 20-godišnjeg napadača kojeg je Jose Mourinho izvukao iz naftalina, budući da je posljednji put kao starter krenuo još na Boxing Day 26. prosinca, pa u njemu već za 25 minuta dobio match-winnera u derbiju protiv Liverpoola u kojem su Crveni vragovi pobijedili 2:1. Dva pogotka praktički po identičnom receptu.

Oba puta je De Gea izbio dugu loptu, Lukaku dva puta u zračnom duelu nadvisio Dejana Lovrena, a Rashford dva puta slomio Alexander-Arnolda i velikom derbiju već nakon 24. minute dao predvidiv ishod. Pogotovo u svjetlu podatka da Manchester United 34 godine nije izgubio prvenstvenu utakmicu u kojoj je vodio na poluvremenu 2:0!

Rashford je na najbolji način uzvratio Mourinhu na ukazanom povjerenju time što je zabio prve pogotke u Premiershipu još od 10. prosinca i sudara protiv Manchester Cityja, pa još jednom pokazao da se već s 20 godina prometnuo u igrača za velike utakmice. Naime, Rashford je šest od svojih 15 prvoligaških golova zabio klubovima iz takozvane velike šestorke engleskog nogometa. i u tim ogledima u prosjeku svaki treći udarac koji uputi prema golu završi pogotkom.

- Postigao je dva pogotka u velikoj utakmici protiv vrhunskog suparnika, naravno da je bio ključan igrač za našu pobjedu - govorio je nakon utakmice Jose Mourinho.

- Posljednjih nekoliko mjeseci nije se sve razvijalo kako je želio, osjetilo se to na njegovom samopouzdanju, ali vjerovali smo mu i zaključio sam da u ovoj utakmici može pokazati svoje kvalitete, a on je na najbolji način koristio brzinu - poručio je Mourinho čijoj je momčadi ovo bila treća ovosezonska pobjeda u Premiershipu protiv rivala iz velike šestorke.

Usporedbe radi premašio je već prošlosezonski učinak kada je Manchester United imao samo dvije pobjede. Sada su Crveni vragovi glavni favoriti za drugo mjesto, ali treba reći da nisu odigrali sjajnu utakmicu čega je svjestan i Portugalac na njihovoj klupi.

- Tri boda su važna, a ne bih išao toliko daleko sa zaključkom da smo odigrali savršeno. U prvom poluvremenu smo imali agresiju, okomitost i brzinu u pasovima, ali drugo poluvrijeme bila je sasvim drugačija utakmica - dodao je Special One.

U pravu je, nakon što je Mata sjajnim pokušajem škaricama bio zamalo neprecizan utakmica se polako počela okretati, Liverpool je u drugom dijelu potpuno preuzeo inicijativu, ali nije uspio s Old Trafforda otići neporažen. Doduše, nakon što je Eric Bailly u 66. minuti postigao autogol petom igra se gotovo u potpunosti preselila pred gol domaćina, ali najbolju priliku zapucao je Salah nakon odbijanca poslije udarca iz kuta u petoj minuti sudačke nadoknade.

Imat će Redsi nešto primjedbi na suđenje Craiga Pawsona, kada je već u prvom poluvremenu progledao kroz prste Rashfordu nakon jednog neopreznog starta kada je već imao žuti karton, a dojam je da je pogriješio kada nije pokazao na bijelu točku nakon jednog igranja rukom Antonija Valencije, a pogotovo nakon jednog starta Fellainija na Manea u završnici.

- Nitko ne bi mogao reći da remi na kraju ne bi bio pravedan rezultat. Situacije kod dva pogotka koja smo primili mogu se dogoditi, ali se nakon istih teško vratiti. Imali smo neke prilike, vratili se u utakmicu, a mislim da će se svi složiti da nam je trebao biti dosuđen i jedanaesterac. Moramo se vratiti, drugo poluvrijeme je pokazalo da možemo napraviti probleme suparniku, iako su u konačnici oni pobijedili, a mi nismo - istaknuo je Jürgen Klopp.

U ostalim utakmicama Premiershipa Everton je bez Nikole Vlašića među 18 pobijedio Brighton 2:0. Poveli su autogolom Bonga, povećali vodstvo preko Tosuna, a trijumf nije ugrozio ni već treći promašeni jedanaesterac Waynea Rooneyja u ovoj sezoni.

Leicester City uvjerljivo je slavio kod WBA rezultatom 4:1 na krilima osovine iz šampionske sezone. Vardy je zabio prvi pogodak, Mahrez drugi uz jednu asistenciju, a raspoložen je bio i nigerijski reprezentativac Iheanacho koji je u pobjedu ugradio pogodak i asistenciju.

Uvjerljiv je bio i Newcastle protiv Southamptona (3:0) dvama golovima Brazilca Kenedyja, te istim rezultatom i Burnley kod West Hama koji se i dalje jedva drži izvan opasne zone.

Chelsea slomio Crystal Palace

U posljednjoj utakmici subotnjeg programa 30. kola engleskog nogometnog prvenstva aktualni prvak Chelsea je na svom Stamford Bridgeu svladao Crystal Palace sa 2-1 (2-0).

Oba svoja gola Chelsea je postigao uz veliku dozu sreće, prvo je Willianov udarac u 25. minuti završio u mreži odbivši se od vratnice, da bi u 32. minuti branič gostiju Kelly pogodio svog vratara Hennessyja u glavu, a od njegove glave lopta se odbila Kellyju u koljeno i skrenula u gol.

Crystal Palace je u nastavku bio mnogo bolji, ali je uspio tek smanjiti na 2-1 preko Von Aanholta u 90. minuti.

Peti Chelsea sada ima 56 bodova, dva manje uz utakmicu više od četvrtog Tottenham Hotspura, dok je Crystal Palace ostao u zoni ispadanja, 18. sa 27 bodova, jednim manje od 17. Southamptona.

Rezultati by SofaScore

Linker
20. travanj 2024 12:10