Klopp
 REUTERS/Phil Noble
TO BI BIO PRESEDAN

JÜRGEN KLOPP ŠOKIRAO OTOK NAKON LUDE UTAKMICE! 'Ako se to ne riješi, mi nećemo igrati, neka Arsenal prođe dalje!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 31. listopad 2019. 10:13

Samo jedan pogled na raspored nogometaša Liverpoola u sljedeća dva mjeseca nameće opet, jedno pitanje? Kad će se i kako igrači odmoriti između utakmica? Znakovit je i odgovor kojeg je nakon trilera u Liga kupu protiv Arsenala i pobjede poslije izvođenja jedanaesteraca dao trener aktualnog prvaka Europe, Jurgen Klopp.

- Mi nećemo igrati to natjecanje, ako nam se raspored ne posloži - rekao je njemački strateg jasno aludirajući na ono što se već zna. Raspored za one najbolje nogometne klubove nema milosti, rijetki su tjedni u kojima se, u rasponu od sedam dana ne odigraju tri utakmice.

Za primjer, Redsi su se plasirali u četvrtfinale Liga kupa koje bi se prema rasporedu trebalo odigrati 17. i 18. prosinca. Jasno je da Kloppovi momci ne mogu ni fizički istrčati na teren u Engleskoj toga datuma, s obzirom na to da se u tom istom tjednu u Kataru igra Svjetsko prvenstvo klubova.

- Mi nećemo ispasti žrtve takvog sustava i rasporeda. Odigrali smo u srijedu i željeli smo pobijediti. Ako nam ne nađu datum, jednostavno - nećemo igrati. Dogodit će se to da će Arsenal igrati u sljedećem kolu Liga kupa, ili tako ili ćemo mi predati utakmicu bez borbe - rekao je Klopp.

Kloppova momčad sigurno će odigrati sedam utakmica u prosincu, a vrlo vjerojatno i osmu, finale ili dvoboj za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu klubova. Mjesta u tjednu kroz 2020. godinu nema pa je vrlo teško vjerovati da će se uspjeti naći termin za utakmicu Liverpoola u četvrtfinalu Liga kupa.

- Morate razmišljati o tim stvarima. Ako jedna momčad ne može biti na svakoj zadanoj utakmici u svakom natjecanju, onda se neke stvari moraju promijeniti. Nadam se da će se nakon ovoga zaista početi razmišljati o tome - rekao je Klopp.

Raspored Liverpoola nakon zadnje reprezentativne stanke:

23.11 Crystal Palace - Liverpool (EPL)
27.11 Liverpool - Napoli (Liga prvaka)
30.11 Liverpool - Brighton (EPL)
4.12 Liverpool - Everton (EPL)
7.12 Bournemouth - Liverpool (EPL)
10.12 RB Salzburg - Liverpool (Liga prvaka)
14.12 Liverpool - Watford (EPL)
18.12 Polufinale Svjetskog klupskog prvenstva
21.12 Finale Svjetskog klupskog prvenstva (ili susret za 3. mjesto)
26.12 Leicester - Liverpool (EPL)
29.12 Liverpool - Wolverhampton (EPL)
2.1.2020 Liverpool - Sheffield (EPL)
od 3.1 do 6.1 Treće kolo FA kupa

Odgođene utakmice bez utvrđenog termina:
Aston Villa - Liverpool (četvrtfinale Liga kupa) - trebalo se igrati 17. ili 18.12
West Ham - Liverpool (EPL) - trebalo se igrati 21.12

Poznati su parovi četvrtfinala Liga kupa

U popričično čudnom terminu, u četvrtak ujutro izvučeni su parovi četvrtfinala Liga kupa. Liverpool je za zadatak dobio gostovanje kod Aston Ville. Još uvijek se termin za tu utakmicu nije našao pa je pitanje hoće li Liverpool uopće zaigrati. Evo i svih parova:

Oxford - Manchester City
Manchester United - Colchester
Aston Villa - Liverpool
Everton - Leicester

Linker
26. travanj 2024 15:58