Clive Brunskill/Getty Images
BITKA ZA ENGLESKU

JÜRGEN KLOPP UOČI SPEKTAKULARNOG DERBIJA POKAZAO LJUDSKU I TRENERSKU VELIČINU: 'Za mene je Pep Guardiola najbolji trener na svijetu'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. studeni 2019. 17:16

Liverpoolov menadžer Jürgen Klopp najavio je veliki nedjeljni derbi 12. kola Premiershipa koji u nedjelju (17.30) na Anfieldu njegova momčad igra protiv Manchester Cityja.

Klopp je uoči derbija i okršaja koji otočki mediji nazivaju 'Bitka za Englesku', uputio veliki kompliment rivalu Pepu Guardioli.

"Ne mogu imati više poštovanja prema njemu i za mene je on najbolji trener na svijetu. Ali mi imamo šanse za pobjedu protiv Manchester Cityja", rekao je Klopp, čija momčad ima 6 bodova prednosti ispred Manchester Cityja na ljestvici.

"Moramo odigrati našu najbolju utakmicu i svi na stadionu moraju biti u vrhunskoj formi. Čak i prodavači hot-dogova moraju biti u najboljoj formi. To priželjkujem. U ovakvim je utakmicama velik ulog. Ako ne odigrate hrabro protiv Manchester Cityja nemate nikakve šanse za osvojiti čak ni bod. Pozicioniranje igrača mora biti svaršeno, obrana mora biti savršena", dodao je njemački stručnjak.

Za Kloppa nema dileme i njegova momčad će ići po tri boda.

"Napravit ćemo sve što je moguće da dođemo do trijumfa, 100% ćemo ići na pobjedu", zaključio je Klopp, čija je momčad prošle sezone ostala bez premierligaškog naslova od Manchester Cityja za jedan bod.

Linker
19. travanj 2024 13:18