Clive Brunskill/Getty Images
JOŠ JEDNA PROJEKCIJA

KAKAV ĆE TO BITI GODIŠNJI ODMOR: SUNCE, MORE I - PREMIERLIGAŠKI NOGOMET! Englezi su sve bliže donošenju mjere da se igra u lipnju i srpnju

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. ožujak 2020. 17:40

Kada će i kako završiti neko nacionalno nogometno prvenstvo, europski ili domaći kup? U ovom trenutku nitko, baš nitko nema i ne zna odgovor na to pitanje. Postoje scenariji, varijante, radne skupine ili nešto četvrto, peto... Neko tijelo oformljeno kako bi razmišljalo o problemu koji iz dana u dan muči sport sve više. Vrhunac pandemije koronavirusa u Europi još nije ni stigao, a potpuno je jasno da će se s terminima završnica sezona još neko vrijeme kuburiti. Sve dok netko ne sjedne za stol, upotrijebi šaku kojom će po njemu lupiti i dok se stvari ne - presijeku. Drugačije ne ide...

Jedna od mnogih projekcija vezanih za Premier ligu i njen kraj sezone izašla je upravo danas u pojedinim britanskim medijima. Nogometni fanzine football.london raspolaže informacijom da će se Premier liga i naredna tri ranga, Champioship te League One i Two igrati u ljetnim mjesecima iza zatvorenih vrata stadiona.

Dva su razloga za takvo razmišljanje. Prvo, radi se o TV-pravima čiji su iznosi brutalno veliki i kao takvi predstavljali bi ogroman gubitak za klubove. Drugo, smatraju Englezi, kad god završe lige, bitno je da ih završe kako ih poslije na zub ne bi uzela UEFA. Doduše, iz Nyona su preporučili da se prvenstva završe do 30. lipnja, ali to vjerojatno neće biti moguće zbog trenutne zdravstvene situacije u Europi.

Podsjetimo, čitava Velika Britanija je u karanteni do 13. travnja, a trenutna je odgoda u prva četiri ranga engleskog nogometa na snazi do 30. travnja, no taj će datum sasvim sigurno biti pomaknut. Ipak, Englezi se nadaju da bi nakon 13. travnja mogli početi trenirati. Bude li se zaista igralo na ljeto, u novu sezonu trebalo bi se krenuti odmah nakon završetka aktualne, a u planu je i brisanje engleskog Liga kupa za sljedeću sezonu bude li to natjecanje radilo probleme u kalendaru.

Tek treba vidjeti što će biti s onim igračima kojima aktualni ugovori ističu 30. lipnja ove godine...

Linker
20. travanj 2024 07:47