Catherine Ivill/Getty Images
JAVNO REAGIRAO

KLOPP PODIGAO GLAS ZBOG - DEJANA LOVRENA Liverpoolov trener stao u obranu hrvatskog reprezentativca i poslao jasnu poruku: 'On je izvrstan stoper'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. ožujak 2020. 17:55

Jürgen Klopp, menadžer Liverpoola, stao je žustro u obranu Dejana Lovrena koji se našao na udaru kritika nakon prvog premierligaškog poraza 'Redsa' u sezoni.

Liverpool je poražen na gostovanju kod Watforda s 3:0, a nakon susreta igrač Watforda Troy Deeney rekao je da je njegova momčad namjerno napadala po Lovrenovoj strani obrane, koji je nazvao 'lakšom stranom', budući je na drugoj stajao Virgil van Dijk. Također, mnogi su se navijači nakon susreta okomili na vatrenog stopera i na društvenim mrežama.

Lovrenu je to bi prvi premierligaški nastup od početka prosinca prošle godine, a Klopp je želio naglasiti koliko vjeruje u hrvatskog stopera.

"Nije pošteno, ali svijet je takav. Ljudima koji krive Dejana Lovrena za naš poraz ne mogu pomoći", rekao je Klopp, koji je nagovijestio da bi Liverpoolova momčad u utakmici FA Cupa protiv Chelseaja (u utorak) mogla biti puno jača nego u ranijim utakmicama u tom natjecanju protiv Evertona i Shresburyja.

"Puno puta u životu razgovaram s ljudima koji znaju manje od mene o nogometu. I to je u redu, ja sam dobro plaćeni premierligaški trener i trebao bih znati više od većine. Ali ne želim raspravljati na toj razini. Da, bio je veliki izazov za Dejana igrati protiv Troya Deeneyja i mnogi drugi stoperi bi se mučili u tim specifičnim situacijama. Joe (Gomez) je ranije imao problema u sličnim situacijama i vjerujatno se svi u njima nađu", objasnio je Liverpoolov trener.

"Dejan i Joel (Matip) odigrali su za nas na tim pozicijama senzacionalne utakmice, ali kao i u životu, moraš biti zdrav, a kada si zdrav onda moraš uhvatiti ritam. To je najteža stvar u profesionalnom nogometu. Kada si izvan ritma ti treniraš, ali to nije to. Dejan je izvrstan stoper", dodao je Klopp.

Linker
19. travanj 2024 09:21