Action Images via Reuters/Carl Recine
LUDI RASPLET PREMIERSHIPA

KLOPP UNATOČ IZOSTANKU TROFEJA ISTAKNUO: 'OVO JE BOLJA SEZONA OD ONE KAD SAM BIO PRVAK BUNDESLIGE!' Nijemac najavio i pohod na Ligu prvaka

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. svibanj 2019. 21:12

Manchester City u posljednjem je kolu pobijedio Brighton i obranio titulu prvaka Engleske!

Građani su slavili rezultatom 4:1 i ostali na bod više od Liverpoola koji je na Anfieldu bio bolji od Wolverhamptona 2:0.

Igrači Jurgena Kloppa skupili su čak 97 bodova u Premiershipu ove sezone, no to nije bilo dovoljno za 'kantu' koju čekaju punih 29 godina.

Soccer Football - Premier League - Liverpool v Wolverhampton Wanderers - Anfield, Liverpool, Britain - May 12, 2019  Liverpool manager Juergen Klopp applauds the fans after the match  REUTERS/Phil Noble  EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or
REUTERS/Phil Noble

Njemački trener na klupi Redsa imao je samo riječi hvale za glavne rivale koji su na uistinu impresivan način osvojili elitno englesko prvenstvo:

"Čestitam Manchester Cityju. Mi smo dali sve od sebe da im otežamo situaciju, ali to nije bilo dovoljno. Međutim, iznimno sam ponosan na svoje igrače. Nevjerojatno je što su sve ostvarili ove sezone. Danas smo postigli dva pogotka i sačuvali smo mrežu netaknutom, a to je pravi pokazatelj koliku su želju imali moji nogometaši. Ovoga smo si vikenda postavili jedini cilj - doći do 97 bodova. To smo i ostvarili te smatram da je to čudesan podvig. Želimo sami stvarati svoju povijest i to ćemo učiniti. Danas ne možemo biti zadovoljni razvojem situacije, ali za tri tjedna imamo mnogo važniju utakmicu (finale Lige prvaka, op. a.) i za nju ćemo se posebno pripremiti.", istaknuo je Klopp.

"Bila je ovo fantastična sezona. Čak i bolja od one u kojoj sam s Borussijom Dortmund osvojio titulu prvaka Njemačke. Ali ne možemo ignorirati činjenicu da je jedna momčad ipak bila bolja. City je skupio čak 198 bodova u dvije sezone, a to je nestvaran uspjeh. Sve dok imaju takvu financijsku podršku, nijednoj momčadi neće biti lako dostići ih. No, ovo je tek prvi korak do titule. Svake smo godine dosad gubili najbolje igrače na kraju sezone, a ove sezone to neće biti slučaj. Iduće ćemo godine opet biti na vrhu.", zaključio je fenomenalnu sezonu njemački trener.

Linker
20. travanj 2024 05:43