Dan Istitene/Getty Images
RIJEČ TRENERA

LAMPARD PONOVNO ZADOVOLJAN PREDSTAVOM KOVAČIĆA, ALI JEDNO MU NIKAKO NIJE SJELO 'Dva VAR-a u dvije utakmice. I faul poput ovog...'

Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 24. veljača 2020. 09:19

Tri minute prije kraja, kamera je u švenku hvatala Joséa Mourinha. A ovom je nedostajala još samo pinta piva da relaks bude potpun; potpuno opušteno čekao je kraj utakmice, svjestan da malo toga može promijeniti. Sve što je pokušao, nije išlo. Pa se, eto, u 87. minuti pomirio sa svojom sudbinom. A onda je u 89. dobio Rüdigerov poklon. Tada se podigao. I nakostriješio. Ali bilo je prekasno... Chelsea - Tottenham 2-1.

Prvi londonski derbi na krivoj strani trebao mu je poslužiti kao novi psihološki “kicker” nakon pada u Ligi prvaka od RB Leipziga, međutim, Tottenham jučer na prepunom i frenetičnom Stamford Bridgeu nije imao niti miligram šanse. U utakmici koja je uz predznak “klasik” imala i komponentu borbe za četvrto mjesto koje osigurava izlazak u Ligu prvaka, Tottenham se praktički nije vidio. Tek četiri udarca po golu, gotovo niti jedna prava šansa, i veliki asist VAR-a, koji je uslijed svih britanskih umnožaka kontroverzi jučer doživio svoj krešendo. “Fijasko”, zaderao se čak i vječno uglađeni Guardian.

Totalni fijasko

Naime, sedam minuta po drugom poluvremenu, pri jednom duelu na sredini terena, Giovani Lo Celso divljački je nagazio na nogu Cesara Azpilicuete. Tribine divljaju, Lampard predvodi razjarenost, Azpilicueta proživljava pravu dramu. A mister VAR sudi - nema faula! Istina, Lo Celso nije imao namjere, međutim, ovdje taj argument ne vrijedi.

Soccer Football - Premier League - Tottenham Hotspur v Chelsea - Tottenham Hotspur Stadium, London, Britain - December 22, 2019  Chelsea manager Frank Lampard embraces Mateo Kovacic as he is substituted       REUTERS/Eddie Keogh  EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or
REUTERS/Eddie Keogh

A onda, u 83. minuti, ekipa iz VAR sobe šalje “priopćenje”: Trebao je biti dosuđen crveni karton. Ali, ne radi se o grešci VAR-a, već čovjeka... Mediji nisu izdržali: “Sweet baby Moses, pa ovo je totalni fijasko. Ništa, isključite stroj, monetizirajte i upotrijebite neke komponente koje se mogu reciklirati, ostatak zapalite, razbacajte po polju i nikad više. Ne. Pričajmo o ovome.”

Dovoljno, zar ne?

Vratimo se, ipak, na igru. U kojoj, dakle, Chelsea nije pružio najbolju partiju ikad, ali je s dva fina pogotka označio inače prilično slabu predstavu. Tottenham je, pak, bio potpuno izvan svake borbe. Za prestiž. I Ligu prvaka. Prvi je gol potpisao Olivier Giroud, nakon divnog pasa Jorginha, koji ga je uposlio u 16-ercu, Francuz je krivo primio, pucao, lopta se odbila do Barkleyja, a njegov odbijanac Giroud sprema u desni donji kut. Svijetli 1-0 na semaforu, igra se 15. minuta.

A što god je Mourinho pripremao u poluvremenu, palo je u vodu odmah po početku drugog dijela: Giroud za Mounta, ovaj za Barkleyja, koji prosljeđuje do Alonsa, a Španjolac iz prve fantastičnim udarcem lomi Llorisa s distance i odvodi domaćina na nedohvatnu prednost, iz koje se “spursi” više nisu mogli vratiti.

Faul za crveni

- Ovo nije dovoljno. Prvo Maguire na Batshuayu neki dan, sad ovo. Dva VAR-a u dvije utakmice. I faul poput ovog, za crveni bez sekunde dileme. Ah, ne znam što bih kazao da nismo pobijedili? Sigurno isto - poručio je na kraju Lampard, koji, ujedno, može biti zadovoljan još jednom sigurnom partijom Matea Kovačića.

Linker
17. travanj 2024 13:29