Alex Livesey/Getty Images
KRŠENJE PRAVILA

LEGENDA MANCHESTER UNITEDA POD ISTRAGOM ENGLESKOG NOGOMETNOG SAVEZA U četiri godine kladio se na 140 utakmica, čeka ga teška kazna

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. travanj 2019. 14:43

Paul Scholes, legenda Manchester Uniteda i donedavno (neuspješan) trener Oldhama, nalazi se pod istragom Engleskog nogometnog saveza zbog klađenja na nogometne utakmice.

Od ljeta 2015. pa do zime 2019. godine Scholes se kladio na oko 140 utakmica, a problem je u tome što je u međuvremenu bio suvlasnik Salford Cityja. Prema dostupnim informacijama, Scholes se nije kladio na utakmice Salford Cityja niti na utakmice Oldhama u razdoblju u kojem je bio trener istog kluba.

Međutim, prekršio je pravila Engleskog nogometnog saveza koja su postrožena 2014. godine i koja zabranjuju klađenje bilo kojoj osobi koja je na neki način profesionalno uključena u rad engleskog ligaškog nogomet.

Scholes do 26. travnja mora odgovoriti na optužbe. Prema prognozama bit će proglašen krivim i novčano kažnjen, a ne susprendiran.

-Nije važno kladite li se na drugi klub ili na drugu reprezentaciju. Ako na bilo koji način sudjelujete u nogometu – nema klađenja, pojasnio je trenutna pravila glasnogovornik Engleskog nogometnog saveza.

Linker
19. travanj 2024 20:14