Shaun Botterill/Getty Images
SNAŽNA PORUKA

LEGENDA OBJAVILA SUMORNO PREDSKAZANJE ZA NAVIJAČE LIVERPOOLA 'Sve dok je on u Cityju, Liverpool neće osvojiti naslov prvaka!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. svibanj 2019. 16:03

Po drugu sezonu zaredom igrači Manchester Cityja stigli su do naslova prvaka i to na kakav način! Iako nisu nadmašili prošlosezonskih 100 bodova, 'Građani' su slavili u jednoj ludoj i nezaboravnoj utrci s Liverpoolom, utrci koja je trajala sve do posljednjeg kola.

Redsi su se borili do zadnje minuti, no unatoč 2:0 pobjedi protiv Wolvesa nisu stigli do trofeja jer je istovremeno momčad Pepa Guardiole u gostima srušila Brighton (4:1) i s bodom prednosti uzela još jednu titulu.

A kakva je to tek nevjerojatna i naporna utrka bila, najbolje nam govori podatak da je City za novo slavlje trebao ostvariti čak 14 pobjeda u nizu jer su se ratnici Jürgena Kloppa pokazali kao rivali vrijedni najvećeg poštovanja.

Naslovnice velikog broja svjetskih medija osim čestitki igračima Cityja isticale su i novi uspjeh Guardiole kojeg opisuju kao jednog od najvećih menadžera u povijesti. O kakvom je treneru riječ, sjajno će nam predočiti i izjave bivšeg Liverpoolovog veznjaka Paula Ince.

"Sve dok je Pep u Cityju, Liverpool neće osvojiti titulu. Ako on ode, onda će Redsi imati veće izglede. No, ja ne želim da se to dogodi jer je Klopp napravio sjajan posao, ali mislim da se previše oslanja na isturenu trojku. Doveo je, recimo, Xherdana Shaqirija, no nije mu dao preveliku minutažu. Cityjeva momčad je svjetska klasa, Liverpoolu trebaju još dvojica, trojca kako bi to postali. Mogu oni biti dostojni rivali, ali mislim da nemaju dovoljno toga da ih poraze", analizirao je Ince na BT Sportu.

Linker
20. travanj 2024 17:22