REUTERS/Phil Noble
POGLED NA STATISTIKU

LEICESTER PAO NA ETIHADU, ALI USPIO U NEČEMU ŠTO NITI JEDNOJ MOMČADI NIJE POŠLO ZA RUKOM Manchester City u važnoj pobjedi popravio vlastiti rekord

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. svibanj 2019. 01:29

Manchester City stigao je na korak do novog naslova prvaka nakon što je s 1:0 u ponedjeljak navečer svladao Leicester City. Do kraja prvenstva ostalo je još jedno kolo, a 'Građani' imaju bod prednosti nad pratnjom iz Liverpoola.

Veliko slavlje navijačima na Etihadu donio je Vincent Kompany golčinom u 70. minuti susreta. Rezultat nakon njegove 'bombe' s 20-ak metara nije se mijenjao.

Inače, igračima Cityja je ovo peta od posljednjih 10 pobjeda koje su u prvenstvu ostvarili minimalnom prednošću od 1:0, dok su s istim rezultatom slavili samo jednom u prvih 21 trijumfa.

'Građani' su pogotkom Kompanyja stigli do brojke od 100 golova na Etihadu u svim natjecanjima ove sezone. Time su poboljšali svoj rekord za najviše pogodaka jedne engleske momčadi na domaćem terenu u istoj sezoni.

Kada smo kod statistike spomenimo i da je Leicesteru pošlo za rukom nešto što nije niti jednoj drugoj gostujućoj momčadi koja je u Premiershipu ove sezone stigla na Etihad.

Naime 'Lisice' su prve na ovom teškom gostovanju izdržale više od sat vremena bez primljenog pogotka. Dosadašnji rekord držao je West Ham, čija se mreža zatresla u 59. minuti.

Linker
25. travanj 2024 07:41