Reuters / Peter Nicholls / REUTERS
ŠOK NA OTOKU

LEICESTER POTJERAO RANIERIJA Čudotvorni Talijan dobio otkaz samo 9 mjeseci nakon što je bio najzaslužniji za jedan od najvećih sportskih uspjeha ikad

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. veljača 2017. 22:28

Claudio Ranieri više nije menadžer Leicester Cityja. Ono što se već neko vrijeme nagađalo konačno je dobilo i svoju potvrdu. Talijanski stručnjak koji je prošle sezone senzacionalno osvojio naslov engleskog prvaka ove sezone je neprepoznatljiv, a vodstvo kluba odlučilo je nakon čitavog niza loših rezultata raskinuti suradnju.

Talijan je stigao u klub u srpnju 2015. godine i odveo 'lisice' do najvećeg uspjeha u 133-godišnjoj povijesti. No, ove sezone Leicester niže poraze kao na traci i Ranieri je na kraju 'dobio nogu'.

"Ovo je bila najteža odluka koju smo morali donijeti otkako smo ovdje. Međutim, donijeli smo ju u najvećem interesu kluba. Claudio nam je donio neprocjenjive stvari i bit ćemo mu zauvijek zahvalni na svemu što je napravio za Leicester", rekao je predsjednik kluba, Aiyawatt Srivaddhanaprabha.

Leicester je u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka poražen kod Seville 2:1 i vodstvo kluba odlučilo se najvjerojatnije za poznatu 'šok terapiju' kako bi prodrmali momčad da ne ispadnu i iz Lige prvaka kada je već prvenstvo 'uništeno'.


Leicester City Premier League TITLE Celebration... by Zkkriszk

Linker
18. travanj 2024 16:44