Alan Shearer
 Catherine Ivill/Getty Images
OGLASILA SE LEGENDA

'LIVERPOOL PRVAK? TO NIJE POŠTENO, EVO I ZAŠTO!' Čekali su 30 godina, a sad im prijeti scenarij iz noćne more: 'To je grozno, ali i jedino rješenje'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. ožujak 2020. 13:04

Aktualni europski prvak Liverpool pobijedio je sve, ili barem veliku većinu suparnika na putu do prve titule engleskog prvaka u eri Premier lige. Sve ih je dobio na terenu, na kojem je stekao 25 bodova prednosti u smislu bodovnog salda. Ali, izvan terena na Redse se namjerio opasan protivnik netom nakon ispadanja iz Lige prvaka.

Koronavirus je zaustavio sezonu, a Liverpoolu su ostale potrebne dvije pobjede kako bi i matematički osigurao naslov pobjednika engleskog prvenstva. Upitno je kad će se ono nastaviti, jer je izgledno da će pauza zbog novonastale pandemije bolesti SARS-CoV-2 potrajati i debelo u proljeće...

Oprečna su stajališta engleskih nogometnih vlasti. Neki smatraju da bi se Liverpoolu trebala dodijeliti titula, a neki pak zagovaraju ideju da se čitava sezona 2019/20 poništi i proglasi nevažećom, baš kao da se nikada nije ni dogodila. Javio se po tom pitanju i Alan Shearer, nekadašnji engleski reprezentativac i legendardni napadač.

- Ako sezona ne može biti završena, onda ne može biti pobjednika ni gubitnika. To bi bilo oštro i grozno prema nekim klubovima, prvenstveno prema Liverpoolu, ali to je jedino rješenje. Ako se sezona ne završi, ne može se dodijeliti trofej prvaku Engleske i nitko ne može ispasti iz lige. Liverpoolu nedostaje šest bodova koje trenutno ne mogu osvojiti. Ne vidim kako je to pošteno prema bilo kome da im se da naslov prvaka. Zbog toga se prvenstvo treba proglasiti nevažećim. Druga priča bi bila da su oni već osigurali naslov, ali nisu. Na igračima Liverpoola je da ostanu profesionalci, da budu disciplinirani i čekaju vijesti što dalje - kaže Shearer.

Linker
20. travanj 2024 03:31