TOLGA AKMEN AFP
AUBAMEYANG JUNAK DERBIJA

LJEPOTICA KOLA NA EMIRATESU, ARSENAL U VELIKOJ DRAMI SLAVIO PROTIV EVERTONA Crveni vragovi uvjerljivom pobjedom 'preskočili' Mourinha

Piše: HinaObjavljeno: 23. veljača 2020. 22:03

Nogometaši Arsenala 3-2 (2-2) domaćom pobjedom protiv Evertona u susretu 27. kola Premier lige preskočili su svog nedjeljnog suparnika na ljestvici.

U odličnoj utakmici na Emiratesu Everton je poveo već u 1. minuti golom Calvert-Lewina, no sredinom prvog poluvremena Arsenal je preokrenuo preko Nketiaha u 27. i Aubameyanga u 33. minuti. Ipak, da se na odmor ode s neodlučenim rezultatom pobrinuo se Richarlison koji je u četvrtoj minuti sudačke nadoknade. Međutim, već u prvoj minuti nastavka Aubameyang je svojim drugim pogotkom vratio Arsenal u prednost. Do kraja dvoboja Everton je nizao prilike, ali nije uspio još jednom poravnati.

Arsenal je sada deveti sa 37 bodova, koliko ima i 10. Burnley, dok je Everton 11. s bodom manje.

Ranije u nedjelju su se Manchester United i Wolverhampton Wanderers uvjerljivim domaćim 3-0 pobjedama protiv momčadi koje se nalaze na posljednja dva mjesta na ljestvici, Watforda, odnosno Norwich Cityja približili pozicijama koje vode u eurokupove sljedeće sezone. United je do pobjede protiv Watforda stigao pogocima Brune Fernandesa (42'-11m), Martiala (58') i Greenwooda (75'), dok je dvostruki strijelac za "vukove" protiv Norwicha bio Diogo Jota (19', 30'), a pobjedu je potvrdio Raul Jimenez (50').

United je sada peti sa 41 bodom, tri manje od četvrtog Chelseaja, a jednim više od šestog Tottenham Hotspura te sedmog Sheffield Uniteda, dok je Wolverhampton osmi sa 39 bodova. Watford i Norwich ostali su u zoni ispadanja, Watford je 19. sa 24., a Norwich 20. sa 18 bodova.

Na vrhu je Liverpool, koji u ponedjeljak igra protiv West Ham Uniteda, sa 76 bodova, 19 manje ima drugi Manchester City.

Linker
17. travanj 2024 23:35