Foto: Damir Krajac / CROPIX
OSTANI KAD JE NAJTEŽE

LOVREN JE SADA SVE NAPLATIO! ČAK SE I S DRUGE STRANE BARE KLANJAJU VATRENOM 'Nevjerojatno što je Hrvat morao proći! Već je bio na izlaznim vratima..'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. studeni 2019. 22:29

Kultni američki portal The Athletic posvetio je opširan tekst hrvatskom reprezentativcu i nogometašu Liverpoola, Dejanu Lovrenu. Ustvari, napravljena je retrospektiva njegove karijere s posebnim naglaskom na njeno aktualno stanje. Svima je zanimljvo kako se to Lovren vratio u prvi plan trenera Redsa, Jurgena Kloppa.

Ponešto ozljeda konkurenata, ponešto i sreće koja je uvijek potrebna i dobrodošla, a onda i egzekucija beskompromisnog Hrvata. Sve je to Dejan Lovren.

Athletic počinje tekst simboličnim opisom jedne situacije s nedjeljnog derbija u kojem je Liverpool svladao Manchester City. Taman kad su se Građani krenuli vraćati, bilo je nešto više od pola sata do kraja, dobio je priliku za udarac - Raheem Sterling. Anfield je na čas utihnuo, a mnogi su već vidjeli loptu u golu za 3:2. Međutim, blokirao je njegov udarac Lovren i odbio preko gola. To je bio znak da je Liverpoolova obrana u trenutku iz disbalansa došla u neopisivu harmoniju. Lovren je bio tamo....

Nevjerojatno je, piše dalje novinar James Pearce, da je jedan čovjek tijekom svojih šest sezona na Merseysideu toliko puta bio otpisivan, da su ga toliko kritizirali, a da je uvijek i iz svega izlazio još jači. To je podatak kojeg treba cijeniti i uvažavati.

Soccer Football - Premier League - Liverpool v Leicester City - Anfield, Liverpool, Britain - October 5, 2019  Liverpool's Dejan Lovren in action with Leicester City's Jamie Vardy   Action Images via Reuters/Carl Recine  EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or
Reuters/Carl Recine

Ove nedjelje hrvatski je stoper treći puta uzastopce u Premier ligi započeo susret u udarnoj jedanaestorici Jurgena Kloppa. Takav niz startova nije imao od siječnja. Prije nešto više od mjesec dana bio je četvrti središnji branič. Ozlijedio se Joel Matip, a u lošijoj je formi trenutno Joe Gomez. I evo ga. Tik uz najboljeg stopera svijeta, Virgila Van Dijka. Kaže The Athletic, on je ključ za održavanje Liverpoola tako visoko na ljestvici i tako daleko od svih.

Podsjetnik, Lovren je ljetos htio otići iz kluba. Nije mogao gledati Matipa uz Van Dijka u drugoj polovici sezone, a posebno mu je teško bilo gledati finale Lige prvaka s klupe.

- Nisam jedan od onih igrača koji voli sjediti na klupi i zarađivati plaću - rekao je Lovren i ostavio otvorenom mogućnost da ode. Roma ili Milan, svejedno je. Da je netko od njih ponudio 25 milijuna eura, stvar bi bila gotova iste sekunde. Ovako, ostao je.

- Trebamo te, ostani s nama! Bile su to riječi Jurgena Kloppa već kad je prijelazni rok minulog ljeta bio gotov.

- Znam da nisi sretan. Ali, resetiraj svoju glavu. Još uvijek si nam jako važan - nastavio je strateg europskog prvaka.

Kako dobra odluka. Lovren mu je sve naplatio. Liverpool je visoko, a hrvatski stoper i dalje će i glavom, ako treba, na svaki Sterlingov udarac.

Linker
25. travanj 2024 16:35