Reuters/Andrew Boyers
REKORD GUARDIOLE

MANCHESTER CITY UZ DOSTA MUKE DO SLAVLJA, TRENER GOSTIJU POTPUNO IZGUBIO ŽIVCE Jedna situacija jednostavno ga je izbacila iz takta

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. prosinac 2019. 21:50

U posljednjoj nedjeljnoj utakmici 20. kola Premiershipa Manchester City je na svom Etihadu pobijedio Sheffield United s 2:0.

Prvi gol postigao je u 52. minuti Sergio Agüero koji je efektnim udarcem u bliži kut pospremio dodavanje Kevina De Bruynea.

Valja reći kako je nakon gola živce u potpunosti izgubio menadžer Sheffield Uniteda Chris Wilder. Naime, on i svi igrači Sheffielda smatrali su da je sudac Christopher Kavanagh omeo akciju, te gostujući sastav u branjenu. Međutim, kako sudac zapravo nije dirao loptu, ta situacija nije spadala pod nadležnost VAR-a i got je priznat.

Konačnih 2:0 postavio je De Bruyne u 82. minuti nakon asistencije Riyada Mahreza. Belgijanac je zatresao mrežu udarcem kroz noge suparničkog igrača, ostavivši vratara na krivoj nozi nakon proigravanja Alžirca iz kontranapada.

U sudačkoj nadoknadi Sheffield United je pogodio vratnicu, lopta je 'plesala' po crti, ali ostala je izvan gola. Sheffield United je tako pretrpio prvi gostujući poraz u sezoni. Do ove su utakmice imali tri pobjede i šest remija.

Bila je ovo i slavljenička utakmica za Pepa Guardiolu koji je upisao stotu pobjedu u Premiershipu. Španjolski stručnjak je najbrže stigao do 'stotke' od svih trenera, trebale su mu 134 utakmice, osam manje od dosadašnjeg rekordera Josea Mourinha.

Manchester City za vodećim Liverpoolom tako i dalje kao i uoči ovog kola zaostaje 14 bodova, s time da lider ligaške ljestvice ima utakmicu manje.

Linker
19. travanj 2024 03:58