Dan Istitene/Getty Images
'MISLIM DA SAM ZASLUŽIO...'

MATEO KOVAČIĆ OTVORIO DUŠU I OTKRIO ZAŠTO JE ZAISTA NAPUSTIO REAL MADRID 'To je bio glavni razlog mog odlaska...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. veljača 2020. 22:40

Kada je prošlog ljeta prešao iz madridskog Reala u Chelsea za 45 milijuna eura, postao je najskuplje plaćeni hrvatski nogometaš u povijesti. Mateo Kovačić je nakon godinu dana posudbe u londonskom klubu prisegnuo na nešto trajniju vjernost kolektivu sa Stamford Bridgea. U velikom intervjuu za tiskano izdanje časopisa FourFourTwo otkrio je kako mu je bilo u Realu i što najviše zamjera treneru Zinedineu Zidaneu.

- Bilo je lijepo igrati u Zidaneovoj momčadi, ali mislim da sam tada zaslužio da mi se da više prilike. Smatram da sam zaslužio igrati u onom trećem finalu Lige prvaka kojeg smo osvojili - iskren je bio naš vezni igrač.

Tada je Real s 3:1 svladao Liverpool, a Kovačić je dvoboj odgledao s klupe za pričuvne igrače. Igrao je dobro kroz nokaut-fazu natjecanja te sezone, ali francuski strateg nije mu dao šansu u završnici.

- Bio je to glavni razlog mog odlaska, ali to je nogomet. Nema zle krvi među nama, razišli smo se u normalnim odnosima - dodaje Kovačić.

Ove sezone hrvatski je veznjak u 32 nastupa za Chelsea u svim natjecanjima zabio dva pogotka i tome pridodao tri asistencije. Sviđa mu se igrati pod Frankom Lampardom.

- On je poseban trener. Pruža nam izvor maksimalne inspiracije za sve što radimo, po tome je vrlo sličan Zidaneu - rekao je Kovačić.

Linker
20. travanj 2024 09:48