Dan Istitene/Getty Images
OZBILJAN POZIV NA BUĐENJE

MATEU KOVAČIĆU PREKIPJELO NAKON JOŠ JEDNE UTAKMICE PUNE GAFOVA: 'Uvijek ista priča! Igramo sjajno, stvaramo prilike, oni zabiju iz jedne i izgubimo!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. veljača 2020. 15:02

Manchester United sinoć je u derbiju 26. kola Premiershipa u Londonu svladao Chelsea 2:0 i ostao u igri za plasman u Ligu prvaka. U prvih 45 minuta viđen je vrlo dobar mogomet, uz nekoliko izglednih prigoda s obje strane. Batshuayi je od prve minute dobio prigodu umjesto Abrahama, ali Belgijanac nije bio precizan u dvije situacije. Kazna za promašaje sustigla je domaćine u posljednjim trenucima prvog dijela.

Wan-Bissaka je ubacio za Martiala, koji je udarcem glavom doveo goste do prednosti nakon što se lopta od vratnice odbila u mrežu. Mateo Kovačić započeo je od prve minute susret u veznom redu londonske družine, imao je nekoliko solidnih rješenja, ali bez ključnog učinka.

U nastavku je VAR poništio gol Zoume, dok je Fernandes uzdrmao vratnicu iz slobodnog udarca. Bila je samo najava 66. minute. Fernandes je iz kornera pronašao Maguirea, a engleski reprezentativni stoper je vrhunskim udarcem glavom naciljao lijevi donji kut.

Mateo Kovačić je na travnjaku proveo svih 90 minuta i propustio izglednu prigodu u 73. minuti, dok je VAR domaćima poništio i gol Girouda.

Kovačić je nakon susreta u razgovoru za klupsku stranicu pozvao svoju momčad na buđenje, uoči subotnjeg okršaja s Tottenhamom i Bayernom u osmini Lige prvaka sljedećeg tjedna (25. veljače).

"Moramo biti puno bolji od ovoga što sam pokazali protiv Manchester Uniteda jer pred nama su najvažnije utakmice sezone. Svaki trening mora biti još jači, moramo bolje pripremiti utakmice i pokušati izbjeći pogreške. Radimo previše tih gafova, i protivnici nas stalno kažnjavaju".

Na ljestvici Liverpool vodi sa 76 bodova, Chelsea je i dalje četvrti sa 41 bodom, Manchester United je sedmi sa 38 osvojenih bodova, ali se Lampardovoj momčadi primaknuo na tri boda zaostatka. Tottenham, pak, ima samo jedan manje.

"Utakmica s Tottenhamom je za nas strašno važna, jer su nam jako blizu. Još uvijek smo četvrti i u dobroj smo poziciji, ali sada se stvarno trebamo probuditi i pobijediti. Moramo igrati kao na početku sezone, a ne ovako kao protiv Uniteda. Protiv njih je uvijek isti scenarij - igramo dobro, stvaramo prilike, ne zabijemo što trebamo i onda nas pobijede golom iz jedne šanse. Mi smo još uvijek jako mlada momčad, a sad ćemo vidjeti jesmo li i velika momčad. Pred nama je strašno bitan tjedan i sad je vrijeme da pokažemo tko smo i što smo", zaključio je Kova.

Linker
19. travanj 2024 02:10