REUTERS/Phil Noble
PIŠU ENGLEZI

MOURINHO 'PLIVA' U NOVCU Samo na Otoku od odšteta je inkasirao nevjerojatan iznos od kojeg boli glava

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. veljača 2019. 17:31

U prosincu prošle godine Jose Mourinho smijenjen je s menadžerske klupe Manchester Uniteda. Zbog prijevremenog raskida ugovora taj je potez slavni klub s Old Trafforda koštao čak 23 milijuna eura. Toliko je, naime, novca morao isplatiti United Mourinhu i njegovom stručnom stožeru, od čega je čistih 17 milijuna eura pripalo kontrovernom Portugalcu.

Daily Mail otkriva kako je Mourinho i njegov stožer u posljednjih 12 godina kroz odštete u Chelseaju i Manchester Unitedu inkasirao čak 58 milijuna eura.

Kada je prvi put smijenjen s klupe Chelseaja 2007. godine Mourinhu i stožeru primao je 26.2 milijuna eura, a još 9.5 milijuna kada su ga otpustili na Stamford Bridgeu 2015. godine.

Zaista nevjerojatne brojke od kojih boli glava. Mourinho je prije otkaza u Manchester Unitedu u aktualnoj premierligaškoj sezoni upisao svega sedam pobjeda u 17 susreta, a godišnja mu je plaća iznosila oko 13.6 milijuna eura.

Kada se sve zbroji Manchester United je nakon odlaska Sir Alexa Fergusona u mirovinu 2013. godine isplatio čak 38 milijuna eura samo na odštete prijevremeno smijenjenih menadžera, konkretno Davida Moysea, Louisa van Gaala i Mourinha.

Linker
17. travanj 2024 04:44