Action Images via Reuters
SVE JE LAKŠE NAKON POBJEDE

MOURINHO POKAZAO KOLIKO JE VELIK Legendarni trener odgovorio na pitanje dana i otkrio što je šapnuo 'velikom prijatelju' Guardioli nakon ludog derbija

Piše: Vedran FilipovićObjavljeno: 08. travanj 2018. 00:24

Onaj tko ne razumije zašto je nogomet najpopularniji sport na svijetu i zašto se oko njega vrti tolika lova trebao bi pogledati utakmicu s Etihada. I vrlo vjerojatno bi mu sve bilo jasno. Manchester City je, naime, u prvih 45 minuta toliko nadigrao gradske rivale s Old Trafforda da je Jose Mourinho mogao otići na odmor zadovoljan što mu momčad gubi samo 2:0. Osim što je Kompany iskoristio Saneov korner (25), a Gündogan smušenost gostujuće obran (30), Raheem Sterling uspio je promašiti barem dva 'mrtvaca'. Bajka je, naime, bila napisana, Građani osvajaju naslov engleskih prvaka baš protiv najžešćih 'neprijatelja'.

Jesu li na poluvremenu Crveni vragovi popili napitak poput izvanzemaljaca iz Space Jama, ostat će vječni misterij. Iako se na terenu ništa taktički niti igrački promijenilo nije, očito se promijenio mentalni pristup igrača. City je možda potegao ručnu razmišljajući u kojem će noćnom klubu proslaviti naslov, a United je krenuo igrati nogomet. Pa je Pogba, toliko osporavani Pogba, u dvije minute (53, 55) postavio 2:2, da bi Smalling u 69. minuti iskoristio još jedan sjajan centaršut Alexisa za nevjerojatno vodstvo gostiju.

Naravno da tada Guardiola s klupe diže De Bruynea, Agüera i Jesusa, koje je mislio odmoriti za Liverpool, pa se dobrano zažestilo na travnjaku. Sudac Atkinson propustio je dosuditi 11-erac za start Younga na Agüera, koji ima sreće da mu nije pukla noga, naguravali su se Pogba i Otamendi, Lingarda su rušila trojica... Na kraju je De Gea iščupao šut glavom Agüera, a Sterling je promašio i treći zicer na očaj Guardiole. Proslava trofeja pričekat će još jedno kolo...

Odmah po završetku epskog dvoboja pred novinare su izašli treneri gradskih rivala, a Mourinha se puno toga pitalo o junaku današnje utakmice, Paulu Pogbi koji je Cityju utrpao dva pogotka početkom drugog poluvremena.

"Ako njegov menadžer tvrdi da on traži transfer u neki drugi klub, nek se zna da mu je upravo porasla cijena", glasio je odgovor Portugalca na sve učestalije glasine o potencijalnom transferu jednog od najskupljih nogometaša svijeta.

Posebno interesantna bila je situacija s kraja utakmice i rukovanje velikih trenerskih rivala.

"Imao sam priliku čestitati Cityju na osvajanju titule jer će ju oni zasluženo uzeti", izjavio je Mourinho na što su ga novinari pritisnuli s pitanjima je li Guardioli čestitao nakon što su se rukovali po završetku meča.

"Da, čestitao sam mu na tituli. Zaslužili su ju, imaju više bodova od ostalih i sve su nas ostavili bez šanse", otkriva Portugalac.

"Mi nismo tim kakvim nas ljudi smatraju. Nismo toliko loši kao što mislite, niti sam ja loš menadžer kakvim me drugi doživljavaju, niti su moji igrači takvi. Mi pokušavamo dokazati da smo drugi najbolji tim u zemlji, ali za to nam trebaju bodovi", zaključio je Mourinho.

S druge strane, razloga za slavlje nije bilo kod Pepa Guardiole koji nije bio toliko raspoložen za razgovor, ali se ukratko osvnuo na meč i usput najavio uzvrat protiv Liverpoola u Ligi prvaka gdje ga čeka težak zadatak s obzirom na to da je u prvoj utakmici poražen s visokih 3:0.

"Utakmica je skoro pa bila gotova u prvom poluvremenu. U deset minuta, no oni su se oporavili nakon što smo mi stvorili dobar broj prilika. United je uspio pronaći igru, svoje akcije. Neću reći da smo igrali loše jer to nije točno! Ne možete suditi samo po rezultatu... Žao mi je naših navijača i igrača, ali pokušat ćemo ih oraspoložiti u utorak", ukratko je prokomentirao strateg 'Građana'.

Tajna velikog preokreta mogla bi se pronaći i u Mourinhovom razgovoru s igračima u pauzi na poluvremenu

"Što nam je trener rekao na poluvremenu? Samo to da ne želimo biti klauni te gledati protivnike kako proslavljaju naslov prvaka, ništa više", kazao je Chris Smalling.

Rezultati by SofaScore

Linker
26. travanj 2024 00:27