Laurence Griffiths/Getty Images
TVRDE ENGLEZI

MOŽE LI LIVERPOOL ZBILJA OSTATI BEZ PREMIERLIGAŠKOG NASLOVA!? Navijači su zabrinuti, ali postoji crni scenarij prema kojem bi se to moglo dogoditi

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. ožujak 2020. 15:34

Zanimljiv članak osvanuo je na Daily Mailu nakon službene potvrde da je Premier liga stopirana do 3. travnja zbog straha od širenja koronavirusa.

Što to konkretno znači za samu Premierligu. Navijači se pitaju hoće li Liverpool, koji ima 25 bodova prednosti ispred drugoplasiranog Manchester Cityja, napokon dočekati krundibu u engleskom prvenstvu nakon 30 godina čekanja?

"S obzirom da je Liveropool u 29 odigranih kola skupio uvjerljivo najviše pobjeda, a tako i bodova, njihovo osvajanje titule uopće ne bi smjelo doći u pitanje. Međutim, Premier liga u pravilniku nije predvidjela globalnu pandemiju i proceduru u slučaj da se sva natjecanja moraju odgoditi/otkazati. 'Teoretski je moguće poništavanje sezone, ali šanse za tako nešto su jako mršave. Težit će se zaključenju natjecanja u najbržem mogućem periodu ovisno o tome kako će se situacija razvijati u sljedećih nekoliko tjedana i mjeseci. Vrlo je vjerojatno da će se sezona na ljeto završiti i da će Liverpool napokon staviti ruke na trofej", piše Daily Mail.

Engleski dnevnik također navodi da postoji mogućnost da se izglasa poništenje sezone, ali samo u slučaju dvotrećinske većine i glasovanja do kojeg bi došlo u slučaju da se sezona ne može dovršiti. Dakle predstavnici 14 od 20 klubova trebali bi dići ruku za takav scenarij...

Linker
25. travanj 2024 08:01