REUTERS/David Klein
TEŠKI TRENUCI ZA TALIJANA

NA POMOLU SMJENA NA KLUPI AKTUALNOG ENGLESKOG PRVAKA? Mediji tvrde: Conte je već bivši, a mijenja ga bivši trener Barcelone

Piše: HinaObjavljeno: 06. veljača 2018. 12:40

Menadžerska klupa Antonija Contea u Chelseaju opasno se trese.

Engleski i španjolski mediji navode da je talijanski stručnjak na rubu dobivanja otkaza u redovima aktualnog engleskog prvaka nakon šokantnog 4:1 poraza na gostovanju kod Watforda u 26. kolu Premiershipa.

Taj su poraz 'Bluesi' pretrpjeli svega nekoliko dana nakon 3:0 poraza od Bournemoutha i već se glasno nagađa o mogućem Conteovom nasljedniku. Mediji favoriziraju Luisa Enriquea, 47-godišnjeg Španjolca, bivšeg trenera Barcelone, Rome i Celte koji je bez posla otkako je napustio Camp Nou prošlog ljeta.

Engleski mediji navode da bi s njim u paru mogao doći i Juliano Belletti, na funkciju sportskog direktora.

Nakon 26 odigranih kola Chelsea se nalazi na četvrtom mjestu premierligaške ljestvice, s 19 bodova zaostatka za vodećim Manchester Cityjem i samo jednim bodom prednosti ispred petoplasiranog Tottenhama.

"Nisam zabrinut, život neće prestati ako dobijem otkaz. Radim svaki dan i dajem 120 posto mogućnosti. Ako to nije dovoljno, onda u redu, klub donosi odluke," kazao je talijanski stručnjak.

Conte je naglasio kako nije lako raditi u atmosferi kada te novinari svaki dan pitaju o otkazu.

"Moja savjest je čista, miran sam i spavam bez problema. Sve sam pokušao i ako klub misli drugačije neka tako i bude."

Dio medija navodi kako je Conte ispustio kontrolu nad igračima zbog čega Chelsea ove sezone igra blijedo.

"Jesam li izgubio svlačionicu? Bio sam igrač i kapetan Juventusa i nikada nisam pričao sa čelnicima kluba o treneru", poručio je.

Talijan je u petak od vodstva kluba tražio da ga javno podrži i tako okonča medijska nagađanja, ali nakon poraza od Watforda kao da je i Conteu jasno da je prekrižen.

"Ovo je težak trenutak. Možemo naći niz isprika, od umora do ozljeda, ali to nije moj način rješavanja problema. Moram preuzeti odgovornost za ove rezultate," poručio je Conte.

Na pitanje hoće li voditi Chelsea u idućem kolu protiv WBA, Conte se samo nasmijao.

"Ne mogu predvidjeti budućnost. Sada je vrlo teško predvidjeti situaciju, ali mogu obećati da ću raditi na promjeni situacije."

Rezultati by SofaScore

Linker
19. travanj 2024 11:07