REUTERS/David Klein
DRAMATIČNI DERBI

NAJBOLJI STRIJELAC ARSENALA TRAGIČAR LONDONSKOG DERBIJA Aubameyang propustio jedanaesterac za slavlje u zadnjoj minuti

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. ožujak 2019. 16:26

Odigran je londonski derbi u sklopu 29. kola engleskog nogometnog prvenstva. Tottenham i Arsenal remizirali su u dramatičnoj utakmici na Wembleyju 1:1.

Aaron Ramsey doveo je Arsenal u vodstvo u 16. minuti, a pokazalo se konačnih 1:1 postavio je Harry Kane u 74. iz jedanaesterca.

Iza susreta ostat će repovi. Naime, velike polemike izazvat će jedanaesterac za Tottenham budući je prekršaju Granita Xhake koji je dosuđen prethodilo zaleđe u kojem se našlo nekoliko igrača Spursa, a koje nije svirano.

Ramsey je doveo Topnike u vodstvo iz kontre i asistencije Alexandrea Lacazettea kojoj je prethodila pogreška Sancheza. Velšanin je zaobišao vratara Llorisa i zabio u praznu mrežu. Kane je pak bio siguran realizator s bijele točke.

Tragičar susreta svakako je najbolji Arsenalov strijelac Pierre-Emerick Abbameyanhg koji nije zabio iz jedanaesterca u 90. minuti. Njegov udarac s bijele točke obranio je Lloris, a u nastavku akcije je Gabonac propustio zabiti i iz odbijanca. U završnici susreta pocrvenio je Lucas Torreira zbog grubog starta džonom u suparnika.

Zanimljivo, Tottenhamu je ovo bio prvi remi u cijeloj sezoni. Spursi na trećem mjestu imaju četiri boda prednosti ispred četvrtoplasiranog Arsenala.

Rezultati by SofaScore

Linker
25. travanj 2024 18:50