Action Images via Reuters
STRAŠAN NAPADAČ

NAJBOLJI STRIJELAC U POVIJESTI ENGLESKE OTKRIO TKO JE ZA NJEGA NAJBOLJI Ni Messi niti Ronaldo: 'On može birati gdje će igrati, rođeni je pobjednik'

Piše: HinaObjavljeno: 08. veljača 2018. 15:43

Najbolji strijelac u povijesti engleske nogometne reprezentacije i Manchester Uniteda Wayne Rooney (32) smatra kako je Harry Kane u ovom trenutku najbolji napadač u Europi.

"U ovom trenutku Harry je najbolji napadač u Europi. Igra sjajno i može birati klub u kojem će igrati. Opasan je na svim pozicijama, a jednako kvalitetno zabija nogom i glavom," kazao je Rooney.

Napadač Evertona je nekoliko puta dijelio svlačionicu s Kaneom i naglasio je jednu njegovu osobinu.

"Kane je mentalno jak, on je rođeni pobjednik. Takve igrače moraš imati u momčadi ako želiš uspjeh."

Kane je u nedavnom derbiju protiv Liverpoola postigao svoj stoti pogodak u Premiershipu i samo je Alan Shearer brže stigao do 'stotke' u elitnom razredu engleskog nogometa. Sheareru su trebala 124 nastupa, dok je Kane zabio 100 golova u 141. susretu. Rooney smatra kako bi Kane bio još bolji kada bi igrao u jačem klubu.

"Da Kane ove sezone igra za Manchester City, ljudi ne bi govorili samo o Ronaldu i Messiju već i o Kaneu."

Bivša zvijezda Manchester Uniteda se osvrnula i na skorašnje svjetsko prvenstvo u Rusiji.

"Kane je zaslužio kapetansku traku jer je pravi vođa. Ako Kane nastavi s ovakvim igrama, vjerujem da engleska reprezentacija može daleko dogurati u Rusiji."

Rooney je najbolji strijelac u povijesti 'Gordog Albiona" sa 53 gola, drugi je Bobby Charlton sa 49 golova, dok je Gary Lineker zabio 48 pogodaka. Kane je u 23 nastupa u dresu engleske vrste zabio 12 pogodaka.

Linker
18. travanj 2024 04:30