Alex Morton/Getty Images
AGONIJA PRVOG TOPNIKA

NAJTEŽI DANI KAPETANA ARSENALA: IGRA LOŠE, NAVIJAČI GA VRIJEĐAJU, ON IM RUŽNO ODGOVORIO Pobjegao sa stadiona, za njim su krenula trojica suigrača...

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. listopad 2019. 19:25

Nikako da Arsenal dođe do pobjede u Premier ligi. Ove nedjelje Topnici su na svom stadionu odigrali 2:2 protiv Crystal Palacea, a mnogo polemika izazvale su neke sudačke odluke. Taj rezultat, sam po sebi, nije najbolje sjeo kapetanu momčadi s Emiratesa, često osporavanom Granitu Xhaki.

Naime, nakon što ga je trener Unai Emery izvadio iz igre u 61. minuti, Xhaka je prilikom izlaska s terena namjestio ruku na uho i okrenuo se prema tribinama kako bi još glasnije mogao čuti navijačke provokacije. Sljedeći njegov potez bio je demonstrativno skidanje dresa i vikanje prema navijačima uz psovke i uvrede.

U svlačionicu je Xhaka otišao bez pozdrava sa suigračima i članovima stručnog stožera, a nakon utakmice dolazile su informacije da je švicarski reprezentativac napustio i stadion prije završetka utakmice.

Nakon utakmice su Xhaku, prema pisanju engleskih medija, kod kuće otišla posjetiti njegova tri klupska suigrača kako bi mu izrazila podršku glede situacije u kojoj se kao kapetan kluba našao na meti brojnih kritičara zbog svojih igara.

Najtužniji je zbog svega bio Lucas Torreira, koji se taman zagrijavao kad je nastala situacija sa Xhakom. Maknuo se Torreira na klupu, gdje ga je tješio Hector Bellerin, a onda je i sam Torreira stao razgovarati s nekim navijačima. Na pressici nakon utakmice o svemu tome bio je upitan i trener Topnika Unai Emery.

- Ne bih sada želio razgovarati o tome treba li Xhaka ostati kapetan ili ne. To je stvar za sve nas unutar kluba. Jasno je da je sve to trebao bolje podnijeti i da se trebao drugačije ponašati.

Linker
24. travanj 2024 23:58