Reuters/Carl Recine
18. KOLO PREMIERSHIPA

NAKON PICKFORDOVOG GAFA KRENULA JE VELIKA GOLIJADA Čak osam golova na Goodison Parku, Tottenham do vrha napunio mrežu Evertona

Piše: HinaObjavljeno: 23. prosinac 2018. 20:01

U najefikasnijoj utakmici dosadašnjeg dijela engleskog prvenstva Tottenham je na gostovanju pobijedio Everton sa čak 6-2.

Bila je to četvrta uzastopna pobjeda Tottenhama u prvenstvu, te šesta u nizu bez poraza u svim natjecanjima. Zanimljivo, Tottenham je ove sezone dobio osam od 10 gostovanja, a samo je uspješniji Liverpool koji također ima osam gostujućih pobjeda, te dva remija.

Everton je odlično otvorio utakmicu i u 21. minuti je poveo golom Thea Walcotta. Međutim, Tottenham je do konca prvog dijela okrenuo rezultat postigavši čak tri gola. Izjednačio je Son Heung-Min u 27. minuti nakon velike pogreške domaćeg vratara Jordana Pickforda. Vratar engleske vrste je nepotrebno izletio izvan kaznenog prostora i sudario se s vlastitim braničem Kurtom Zoumom. Pickfordovu pogrešku iskoristio je Koreanac zabivši za 1-1 u praznu mrežu. Bila je to već treća slična Pickfordova pogreška ove sezone.

Za 2-1 je zabio Dele Alli u 35. minuti, a do kraja poluvremena za goste je zabio i Harry Kane u 42. minuti. Na samom otvaranju drugog dijela Christian Eriksen je lijepim udarcem s ruba kaznenog prostora povisio na 4-1. Tračak nade Evertonu donio je Gylfi Sigurdsson u 51. minuti, međutim do kraja utakmice gosti su zabili još dva gola za uvjerljivih 6-2, a strijelci su bili najbolji igrači utakmice Son (61) i Kane (74).

Tottenham je ovom pobjedom učvrstio treće mjesto sa 42 boda, ali sada ima sveg dva boda manje od Manchester Cityja na drugoj poziciji, dok je u vodstvu Liverpool sa 48 bodova. Everton je na 11. mjestu sa 24 boda.

Englesko prvenstvo nastavlja se već 26. prosinca kada je na rasporedu 'Boxing Day'.

Rezultati by SofaScore

Linker
25. travanj 2024 03:46