REUTERS/Rebecca Naden
SOLSKJAEROV NIZ

NAKON SMJENE JOSEA MOURINHA MANCHESTER UNITED IGRA ČUDESNO Nakon što je donio preporod, može li legenda kluba ipak izboriti ostanak na Old Traffordu?

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 06. siječanj 2019. 09:17

Nakon smjene Josea Mourinha Manchester United igra kao preporođen. Iza sebe su ostavili ‘’parkiranje autobusa’’ i čekanje na vlastitoj polovici terena, i postali potpuno drugačija momčad. A igrači su ostali isti...

Naravno, tajna je u novom menadžeru, kojeg United na svojim službenim stranicama i dalje naziva ‘caretaker’, odnosno privremeni. Ole Gunnar Solskjaer, bivši norveški napadač koji je ostavio dubok trag na Old Traffordu, vratio se na mjesto sreće i odmah pokazao da zna posao. Pokazale su to i prve utakmice pod Solskjaerovim vodstvom.

Na gostovanju kod Cardiffa slavio je sa 5:1, potom je u dva uzastopna nastupa na Old Traffordu svladao Huddersfield (3:1) i Bournemouth (4:1), da bi u srijedu u gostima nadvisio Newcastle sa 2:0. Na sve se to nadovezala još 2:0 pobjeda nad Readingom u FA kupu.

REUTERS/Scott Heppell
REUTERS

Naravno, nakon pet trijumfa u nizu sve su glasniji i zahtjevi navijača da novi menadžer dobije povjerenje i na dulje staze. Trenutačni mu ugovor vrijedi do svibnja, odnosno do kraja sezone, a potom bi se trebao vratiti u Norvešku, u Molde koji ga je zapravo “posudio’’ Unitedu. No, kad su ga novinari u Newcastleu pitali hoće li doista otići u svibnju, Solskjaer je odgovorio:

- Ne želim otići.

Teško je u ovom trenutku predvidjeti što će napraviti Unitedov menadžment predvođen Edom Woodwardom. Hoće li Solskjaer od privremenog postati trajno rješenje, ili će se opet posegnuti za nekim velikim imenom, koje ne mora nužno biti i idealno, što je dobro pokazao Mourinhov primjer? No, na Otoku se polako stvara klima da je on taj kojeg treba podržati. Uspije li takve teze osnažiti dobrim rezultatima u budućim nastupima, teško će ga bilo tko maknuti s klupe.

- Pred Manchester Unitedom su jače utakmice, i osobno me brine kako će izgledati defenzivno. Međutim, što ako Solskjaer pobijedi u svim utakmicama? Što ako im osvoji trofej? Smatram da bi ga United trebao zadržati - ističe nekadašnji veliki engleski napadač Alan Shearer.

Linker
26. travanj 2024 05:37