REUTERS/Phil Noble
DRAMA U ZAVRŠNICI

NEVJEROJATNE BROJKE: MANCHESTER CITY HITA KA TITULI ZAHVALJUJUĆI POTEZU KAKAV NIJE VIĐEN 12 GODINA Tragičar na udaru vlastitog trenera

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. svibanj 2019. 11:26

Manchester City sinoć je na svom Etihadu s 1:0 svladao Leicester. Junak utakmice bio je Vincent Kompany koji je u 70. minuti fenomenalnim pogotkom donio 'Građanima' tri važna boda te ih kolo prije kraja vratio na prvo mjesto Premiershipa. S druge strane, među tragičare se može upisati Kelechija Iheanacha koji je u posljednjim minutama susreta promašio veliku priliku.

Zbog promašaja nigerijskog napadača za glavu su se hvatali i navijači Liverpoola koji su se do posljednjih trenutaka nadali da bi 'Lisice' mogle šokirati domaćine i pogurati njihov klub prema tituli.

Razočaran promašajem svog igrača bio je trener Leicestera Brendan Rodgers koji je s njim nakon utakmice obavio razgovor.

"Morao je to zabiti. To sam mu rekao poslije susreta. U ovako velikim utakmicama nema toliko takvih prilika", izjavio je Rodgers na press konferenciji nakon dvoboja pa nastavio:

"Bilo je tijesno. Što se tiče naše igre, bili smo jako dobro organizirani u obrani. Ni oni, ni mi nismo imali puno prilika. Ta jedna koja nam se ukazala... To se mora zabiti i on je svjestan toga. On je sjajan lik koji naporno radi na treninzima. Ispred njega je fenomenalan igrač poput Jamieja Vardyja, a u takvoj situaciji mu je teško uhvatiti ritam. No, ovo je bio trenutak kada je mogao ostaviti dubok trag. Velika prilika... Lopta je bila na mjestu, na njegovoj dobroj strani... Imao sam osjećaj da smo zaslužili to", zaključio je strateg Leicestera.

Soccer Football - Premier League - Manchester City v Leicester City - Etihad Stadium, Manchester, Britain - May 6, 2019  Leicester City's Kelechi Iheanacho misses a chance to score        REUTERS/Phil Noble  EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or
REUTERS/Phil Noble

Kompany 12 godina nije zabio na ovaj način

Zanimljiv podatak izvukli su britanski mediji, a tiče se glavnog junaka utakmice Vincenta Kompanyja.

Naime, belgijski branič posljednji je put zatresao mrežu udarcem izvan šesnaesterca 2007. godine kada je nosio dres Hamburga. Pored toga, naglasimo i da je ovo bio njegov prvi pokušaj udarca izvan šesnaesterca u nešto više od pet godina.

Kada pogledamo te brojke onda nas i ne čude izjave Pepa Guardiole i Sergija Agüera koji su neposredno prije pogotka priželjkivali dodavanje, a ne udarac.

Soccer Football - Premier League - Manchester City v Leicester City - Etihad Stadium, Manchester, Britain - May 6, 2019  Manchester City's Vincent Kompany scores their first goal        REUTERS/Phil Noble  EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or
REUTERS/Phil Noble

Linker
25. travanj 2024 16:10