REUTERS
NOVA OZLJEDA

NIJE MOGLO BEZ DRAME U REPRIZI UTAKMICE KOJA JE ODUŠEVILA SVIJET! Ozlijedila se jedna od najvećih zvijezda: 'To se dogodi kad igrate u tri dana...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. travanj 2019. 19:14

U prvoj utakmici 35. kola Premiershipa Manchester City pobijedio je Tottenham na Etihadu 1-0 i tako sačuvao bod prednosti nad drugoplasiranim Liverpoolom koji sutra gostuje kod Cardiffa.

Međutim, u raspletu prvenstva puno važnijom mogla bi se pokazati ozljeda Kevina de Bruynea koji je pred kraj prvog poluvremena zamijenjen Fernandinhom.

Nastradalo je koljeno s kojim je Belgijanac imao problema tijekom cijele sezona, a težina nova ozljede zasad nije poznata.

De Bruyne će, međutim, sigurno preskočiti gostovanje kod Manchester Uniteda u srijedu, potvrdio je to odmah nakon utakmice Pep Guardiola.

- To se dogodi kada igrate Ligu prvaka u srijedu, a onda u subotu utakmicu u prvenstvu u ranom terminu. U pitanju su dvije ekipe koje se bore za naslova pa su šanse za ovakve ozljede velike, rekao je Gary Neville u komentaru utakmice za Sky Sport.

Pod novom rundom kritika vjerojatno će se naći i Guardiola koji je na vrlo upitan način koristio de Bruynea tijekom cijele sezone.

Bila je ovo treća utakmica u deset dana u kojoj je de Bruyne zaigrao od prve minute, a mnogi smatraju kako je Guardiola ove sezone belgijskog veznjaka na travnjak vraćao nedovoljno oporavljenog.

- Liverpool je sada u maloj prednosti do kraja sezone, rekao je također Neville. Ipak, olokatna okolnost za Guardiolu i njegovu momčad je ta što Liverpool trenutno ima utakmicu više.

Druga uzastopna pobjeda otpisanog Fulhama

Iako je već ispao iz lige Fulham je upisao drugu uzastopnu pobjedu. U prošlom kolu je dobio Everton sa 2-0, a sada je u gostima svladao Bournemouth sa 1-0 pogotkom Aleksandra Mitrovića u 53. minuti iz penala.

West Ham je vodio 1-0 i 2-1 protiv Leicestera, ali na kraju je završilo neodlučeno 2-2, zahvaljujući golovima Vardyja (67) i Harveyja Barnesa u sudačkoj nadoknadi (90+2).

Važan bod u borbi za opstanak osvojio je Brighton, koji je u gostima kod Wolverhamptona odigrao 0-0. Brighton ima tri boda više od Cardiffa, odnosno toliko ga dijeli od zone ispadanja.

Večeras Newcastle dočekuje Southampton. U nedjelju se sastaju Everton - Manchester United, Cardiff - Liverpool, te Arsenal - Crystal Palace, a u ponedjeljak Chelsea - Burnley.

Rezultati by SofaScore

Linker
18. travanj 2024 04:25