Action Images via Reuters
'VELIKA STVAR, VELIKI USPJEH'

NIKOLA JURČEVIĆ OBJASNIO KAKO JE DOŠLO DO SMJENE HRVATSKE EKIPE 'Očito da je presudna bila ta utakmica, gol koji smo primili u sudačkoj nadoknadi'

Dosadašnji Bilićev pomoćnik na klupi West Hama Nikola Jurčević o otkazu.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 08. studeni 2017. 16:46

Londonska epizoda Slavena Bilića je završila. Pričali smo u nedjelju s Nikolom Jurčevićem, Bilićevim pomoćnikom, rekao je da je sve moguće i otvoreno, ali da tada još ništa nikakve službene potvrde nije bilo. Javio se Jurčević i jučer kad je sve bilo gotovo i službeno, bez gorčine i ljutnje.

- Ma kakva ljutnja, nema nikakvog gorkog okusa. Tako je ispalo, ono što se naziralo, na kraju se i dogodilo, nismo više u West Hamu. Rezultat je taj koji odlučuje, stvari nisu u skladu s očekivanjima, to je realnost, to je nogomet. Nismo razočarani, idemo dalje - govorio je Jurčević.

- Slaven je ujutro otišao u klub na razgovor i rečeno mu je ono što se moglo naslutiti, da više nije trener West Hama. Sad, nakon svega, sve je očitije da je presudna bila utakmica s Crystal Palaceom, onaj gol koji smo primili u sudačkoj nadoknadi, a ne poraz od Liverpoola. Da nismo primili taj gol, da smo dobili utakmicu, možda bi sve bilo drukčije, iako, pritisak je već bio velik. Stalno smo uspijevali vratiti se u život nekom pobjedom, čupali smo se više puta, sad nije išlo.

- Nema zle krvi, kad bolje razmislim dvije i pol godine u Premiershipu velika je stvar. Malo je trenera iz aktualne postave u ligi koji su toliko dugo ovdje, to je velik uspjeh, vrhunsko iskustvo. Žao nam je što je ovako završilo, ali sve je to život. Osjećali smo čitavo vrijeme veliku podršku klupskog vodstva, bilo je lijepo u Londonu.

Kakvi su daljnji planovi Slavena Bilića i stožera, kakvi Nikole Jurčevića osobno?

- U ovom trenu ne znamo ništa i ne razmišljamo o tome. Naše su sve misli bile fokusirane samo na West Ham. Vidjet ćemo, kako on, tako i ja, hoću li i dalje biti pomoćnik ili ću se vratiti zasebnom radu, nismo još odlučili u kojem ćemo smjeru. Bilo je ovo intenzivno razdoblje, treba neko vrijeme da se slegnu dojmovi.

Kad sad razmišljaju, bi li nešto napravili drukčije?

- Nema smisla o tome pričati, to je voda ispod mosta. Napravili smo sve u najboljoj namjeri.

Rezultati by SofaScore

Linker
25. travanj 2024 18:06