Laurence Griffiths / Getty Images
TEŠKA BORBA

NIŠTA OD DOGOVORA, OŠTRE KRITIKE Pregovori o smanjenju plaća nastavljaju se u Premier ligi, sindikat je sve zablokirao

Piše: HinaObjavljeno: 02. travanj 2020. 11:53

Pregovori između Premier League i sindikata igrača o mogućem smanjenju plaća ili odgodi zbog pandemije koronavirusa nastavljaju se i dalje nakon što u srijedu nije postignut dogovor, objavljeno je u zajedničkom priopćenju.

Predstavnici sindikata profesionalnih nogometaša (PFA), predstavnici Premier League, Nogometne lige (EFL) i udruge trenera (LMA) razgovarali su o nekoliko problema koje je uzrokovala pandemija kroonavirusa, ali su objavili da nastavljaju pregovore.

Odluka Tottenhama da za 20 posto smanji plaće neigračkom osoblju te potezi Newcastle Uniteda i Norwich Cityja da iskoriste vladinu schemu s godišnjim odmorom - što znači da će se novac poreznih obveznika koristiti za plaćanje svojih radnika - izazvala je oštre kritike.

"Nije donesena nikakva odluka i pregovori se nastavljaju u sljedećih 48 sati s fokusom na nekoliko važnih pitanja, među kojima su plaće igrača i nastavak sezone 2019./20.", navodi se u priopćenju objavljenom nakon sastanka.

Neki mediji su u srijedu izvjestili da je PFA poslao email svim svojim članovima u kojima im sugerira da ne potpisuju nikakav ugovor o smanjenju plaća ili odgodi bez savjetovanja sa sindikatom.

I dok sindikat pokušava postići kolektivni sporazum sa sve igrače, prvoligaš Bournemouth je u srijedu objavio da su klupski izvršni direktor Neill Blake, tehnički direktor prve momčadi Richard Hughes, menadžer Eddie Howe i njegov prvi pomoćnik Jason Tindall "pristali na značajno smanjenje plaća na neodređeno vrijeme trajanja ove krize".

Odluka klubova da traže pomoć od vlade za plaćanje njihovog neigračkog osoblja dok im igračke zvijezde i dalje primaju nevjerojatne iznose dovela je u pitanje moralni status igre.

Linker
19. travanj 2024 01:48