SERGIO PEREZ REUTERS
DETALJNA ANALIZA

NITKO VEĆ DUGO NIJE OVAKO NAHVALIO KOVAČIĆA! LEGENDA OBJASNILA ZAŠTO JE VATRENI SVJETSKA KLASA I KAD NE ZABIJA 'Svi se pitaju kako doprinosi igri...'

Mateo Kovačić postigao je novi pogodak u porazu Chelseaja kod Evertona (3:1) i ukupno gledano, odigrao odličnu partiju.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. prosinac 2019. 14:59

Sve bolji hrvatski reprezentativac je zabio efektni pogodak za 2:1 sa 20 metara u 52. minuti. Ulovio je jednu odbijenu loptu još u zraku, precizno nanišanio i savršeno je po zemlji pospremio u sam kut protivničkog gola.

Zanimljivo je da mu je ovo drugi pogodak zadnja u četiri susreta za Chelsea, a prije gola Valenciji ‘postio’ je čak 1.033 dana. Ujedno, bio mu je ovo i prvijenac u Premier ligi.

REUTERS/Andrew Yates
ANDREW YATES REUTERS

Kovačić je vukao svoju momčad u napadačkom segmentu, nakon gola je imao i strašan udarac za poravnanje, koji je bio zamalo neprecizan.

Soccer Football - Premier League - Everton v Chelsea - Goodison Park, Liverpool, Britain - December 7, 2019  Chelsea's Mateo Kovacic in action with Everton's Morgan Schneiderlin   REUTERS/Andrew Yates  EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or
REUTERS/Andrew Yates

Chelsea su poraza stajale pogreške u obrani, prvi je gol pao doduše iz lijepe akcije, no druga dva su bila čisti poklon. Kod drugog je pogriješila uža obrana Londončana, a za treći je vratar Kepa najprije loše dodao loptu, pa potom u nastavku akcije primio gol kroz noge.

Veliku pohvalu najskupljem hrvatskom nogometašu u povijesti dao je legendarni bivši veznjak Chelseaja Joe Cole. Cole smatra kako je Kovačić ključni igrač u taktičkoj postavi Franka Lamparda, unatoč kritikama koje ga prate godinama.

SOUTHAMPTON, ENGLAND - AUGUST 31: Joe Cole presents for BT sport ahead of the Premier League match between Southampton FC and Manchester United at St Mary's Stadium on August 31, 2019 in Southampton, United Kingdom. (Photo by Catherine Ivill/Getty Images)
Catherine Ivill/Getty Images

Smatra da je ove sezone Kovačić osigurao svoj status i prometnuo se u ključnog igrača londonskih Bluesa. Ima sve više dodira s loptom, sve više točnih dodavanja i sve više dobivenih duela u Premiershipu.

"On je jednostavno klasa za sebe. Budući da ne postiže golove često, ljudi se pitaju kako on zapravo doprinosi igri. Međutim, Mateo odrađuje gotovo sve. Vrlo je snažan i ima sposobnost zadržavanja lopte. Ima fantastičan pregled igre i tehnički je sjajno potkovan. On i Jorginho čine izvanredan tandem, a u zadnje su vrijeme sve uigraniji i s Kanteom. Kovačić je postao ključan igrač Lampardove momčadi. Dominira sredinom terena i svakom utakmicom izgleda sve bolje, svakim novim susretom očigledno mu se povećava samopouzdanje. Lampardu je on postao krucijalan i neophodan igrač. Stasao je u važnog igrača, a čini se da i je veoma pristojan momak koji je u londonskom klubu pronašao svoj drugi dom", izjavio je Cole za BT Sport.

Linker
19. travanj 2024 04:49