REUTERS/Phil Noble
FESTIVAL GOLOVA NA OTOKU

NOVA 'EKSPLOZIJA' LIVERPOOLA I POTVRDA PRVOG MJESTA Lovren zbog ozljede napustio golijadu već na startu, Tottenham demolirao Burnley i uzeo 5. mjesto

Piše: HinaObjavljeno: 07. prosinac 2019. 19:30

Vodeći sastav engleskog nogometnog prvenstva Liverpool nastavio je pobjedničku seriju ostvarivši u 16. kolu 15. pobjedu, u subotu je kao gost nadigrao Bournemouth sa 3-0 (1-0).

Pogotke za "crvene" postigli su Oxlade-Chamberlain (35), Keita (44) i Salah (54), a potez utakmice bila je asistencija Salaha za drugi pogodak na utakmici kada je petom pored trojice domaćih braniča idealno proigrao Keitu.

Dejan Lovren započeo je dvoboj u obrani Liverpoola, ali je zbog ozljede noge morao napustiti igru u 40. minuti.

Ovom pobjedom Liverpool je stigao do učinka od 46 bodova, 11 više od drugog Leicester Cityja, koji u nedjelju gostuje kod Aston Ville, odnosno 14 više od trećeg Manchester Cityja koji od 18.30 sati igra gradski derbi protiv Manchester Uniteda. Bournemouth je 15. sa 16 bodova.

Ranije u subotu hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić postigao je svoj prvi premierligaški pogodak, ali je njegov Chelsea poražen sa 1-3 (0-1) na gostovanju kod Evertona. Everton je do pete ovosezonske pobjede došao pod vodstvom privremenog trenera Duncana Fergusona, koji je zamijenio otpuštenog Portugalca Marca Silvu. Za plavu momčad iz Liverpoola utakmica je odlično započela, jer je već u 5. minuti Brazilac Richarlison doveo domaće u vodstvo. U efikasnijem drugom poluvremenu Dominic Calwert-Lewin je u 49. minuti udvostručio prednost Evertona, da bi tri minute poslije Mateo Kovačić iz voleja sa više od 20 metara smanjio zaostatak momčadi Franka Lamparda. No, u 84. minuti je snalažljivi Calvert-Lewin gurnuo loptu kroz noge braniču i vrataru gostujuće momčadi za konačnih 3-1.

Unatoč porazu Chelsea je ostao na četvrtom mjestu sa 29 bodova. Everton je privremeno sa pretposljednjeg skočio na 14. mjesto sa 17 bodova.

Mourinhov Tottenham je stigao na peto mjesto ljestvice uvjerljivom 5-0 (3-0) domaćom pobjedom protiv Burnleya. Dva gola postigao je Kane (4, 54), a po jedan Moura (9), Son (32) i Sissoko (74).

Linker
20. travanj 2024 07:27