Reuters/Paul Childs
SUMNJE OKO ŠVEĐANINA

NOVI ŠOKOVI ZA ARSENAL Jedna od najvećih zvijezda želi napustiti klub, a Ljungbergova 'era' mogla bi biti super kratkog vijeka

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. prosinac 2019. 14:31

U engleskim medijima zakotrljala se priča da je Pierre-Emerick Aubameyang, najbolji strijelac Arsenala spreman napustiti klub.

Takve vijesti dolaze uslijed najgoreg Arsenalovog niza bez pobjede (devet utakmica) kakvog ne pamte od davne 1977. godine.

Aubameyang želi igrati u Ligi prvaka i boriti se za trofeje, a nemogućnost i nesposobnost kluba da ravnopravno parira najboljima sve ga više frustrira. Aubameyang je ugovorno vezan za klub do ljeta 2021. godine, ali zasad nije pristao na produljenje ugovora i u klubu bi se mogli odlučiti prodati ga na ljeto kako ne bi ostali bez odštete. Štoviše, The Mirror tvrdi da se potpuno povukao iz pregovora, te je na taj način poslao jasnu poruku upravi.

U međuvremenu u klubu sumnjaju da je Freddie Ljungberg pravi čovjek koji može vratiti Arsenal na pravi put. U prve dvije utakmice protiv Norwicha i Brightona pod njegovim vodstvom Arsenal je osvojio samo jedan bod i mnogi vjeruju da Šveđanin jednostavno ne može riješiti glavni problem 'Topnika', poroznost u obrani.

Arsenal nije sačuvao netaknutu mrežu u nekoj utakmici već više od dva mjeseca, sve od 1:0 pobjede protiv Bournemoutha, a među deset najboljih momčadi lige imaju najviše primljenih golova uz Spursa (23). U klubu su prvotno nakon smjene Unaija Emeryja vjerovali da bi imenovanjem Ljungberga mogli probuditi iskru kao što je bio slučaj s Ole-Gunnarom Solskjaerom prošle sezone u Manchester Unitedu, ali to se nije dogodilo.

A tko bi mogao vrlo brzo uskoro uskočiti u užarenu klupu, Carlo Ancelotti, Mikel Arteta i Nuno Espirito Santo su imena koja se najčešće spominju u tom kontekstu...

Linker
27. travanj 2024 06:20