Julian Finney/Getty Images
POGORŠAO STANJE

NOVI TEŽAK UDARAC ZA MAN. UNITED NAKON PORAZA OD LJUTOG GRADSKOG RIVALA Na dulji period ostali bez najskupljeg stopera, a sve zbog pogrešne procjene

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. siječanj 2020. 19:44

Dan nakon 3:1 poraza od Manchester Cityja u prvoj polufinalnoj utakmici engleskog Liga kupa stigla je nova loša vijest za Manchester United.

Naime, zbog ozljede njihovom skupocjenom prošloljetnom pojačanju Harryju Maguireu prijeti dugo izbivanje.

Maguire je s ozljedom mišića kuka na vlastito inzistiranje igrao u utakmici protiv Wolverhamptona i čini se da mu se nakon tog nastupa stanje dodatno pogoršalo (utakmicu protiv Cityja je propustio).

Nije poznato koliko će točno Maguire izbivati, ali engleski mediji složni su u ocjeni da ga neće biti 'dulji period'.

Tako se dodatno produljila lista ozlijeđenih igrača pod vodstvom Ole Gunnara Solskjaera. Povratak Scotta McTominaya se ne očekuje prije kraja veljače, Paul Pogba se tek podvrgnuo operaciji gležnja, dok se Eric Bailly tek vratio nakon dugog perioda izbivanja. Kako je Chris Smalling na posudbi u Romi, a Marcus Rojo se medijski dovodi u kontekst mogućeg transfera čini se kako je Manchester United iznenada ostao bez opcija u srcu obrane.

Maguirea je Manchester United platio Leicesteru 80 milijuna funti, što se smatra rekordno visokom odštetom za nekog obrambenog igrača. Ove je sezone Maguire odigrao ukupno 27 utakmica, od čega 21 u Premiershipu.

Linker
25. travanj 2024 06:12