Christopher Lee/Getty Images
PIŠU ENGLESKI MEDIJI

OTKRIVENA MISTERIOZNA POZADINA PRIČE O ODLASKU ARSENEA WENGERA 'Profesor' je ultimatumom prisiljen otići, a već se zna i gdje će nastaviti karijeru?!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. travanj 2018. 16:01

Dan nakon službene objave kako Arsene Wenger na kraju sezone napušta klupu Arsenala nakon 22 godine počelo se nagađati gdje će i hoće li 68-godišnji Francuz nastaviti svoju karijeru.

Pouzdani francuski dnevnik L'Equipe tvrdi da hoće i to u PSG-u. Ali ne u ulozi trenera koja je za sljedeću sezonu navodno već namijenjena Thomasu Tuchelu koji bi trebao naslijediti Unaija Emeryja, već u ulozi generalnog menadžera i Tuchelovog savjetnika.

Wenger je tijekom 22-godišnjeg boravka u Arsenalu na stolu imao ponude Real Madrida, Barcelone, PSG-a i engleske reprezentacije, ali sve ih je redom odbijao. Sada će vrlo vjerojatno ponudu prihvatiti.

U međuvremenu engleski mediji otkrivaju kako Wenger nije svojevoljno napustio klupu Arsenala, kako je prvotno prikazano kroz medije, već je na to 'natjeran'. The Sun tvrdi da francuski menadžer nije imao namjeru napustiti klub prije isteka ugovora koji mu je vrijedio do ljeta 2019. godine i da se nakon prijetnje otkazom odlučio sam povući.

Stoga su mu u klubu odlučili isplatiti 11 milijuna funti odštete za prijevremeni i 'gospodski' raskid ugovora i potražiti novog menadžera.

Linker
19. travanj 2024 18:06