Harry Engels/Getty Images
ZANIMLJIVO POSLOVANJE

OTKRIVENA POZADINA NEOBIČNE SURADNJE MANCHESTER UNITEDA I SOLSKJAERA Norvežanin stigao u zanimljivim okolnostima koje baš nisu svakodnevna praksa

Piše: Igor KrištaforObjavljeno: 20. prosinac 2018. 21:43

Ole Gunnar Solskjaer imenovan je ovog tjedna privremenim menadžerom Manchester Uniteda do kraja sezone i nasljednikom Josea Mourinha.

Engleski mediji otkrivaju zanimljive detalje o imenovanju bivšeg norveškog napadača. Naime, on je u Manchester United zapravo stigao na posudbu iz Moldea u kojem je bio ugovorno vezan do 2021. godine. Neki engleski mediji navode da je Molde za puštanje Solskjeara od Crvenih vragova inkasirao dva milijuna eura. Čini se kao sitniš u usporedbi s otpremninom koju će morati platiti za prijevremeni raskid ugovora s Mourinhom (26.7 milijuna eura).

"Činjenica da je Manchester United tražio Molde da im posudi menadžera je velika stvar i priznanje kako samom Ole Gunnaru, tako i Moldeu", izjavio je izvršni direktor Moldea Oystein Neerland.

Posudba menadžera nije baš uobičajena praksa u svijetu vrhunskog nogometa, a u Manchester Unitedu su ovim potezom kupili vrijeme i mogu raditi na dovođenju trajnog rješenja. Po medijima najveći favoriti slove Zinedine Zidane, Antonio Conte i Mauricio Pochettino, a opet, nije isključen ni trajni ostanak Solskjaera.

Linker
26. travanj 2024 12:28