Catherine Ivill/Getty Images
UZVRATIO UDARAC

OVACIJE ZA MOURINHA NA OLD TRAFFORDU Kontroverzni trener spustio i Solskjaeru i Kloppu: 'Jürgenu se nije svidio meni, voli meso, a dobio je ribu'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. listopad 2019. 10:44

Jose Mourinho 'ukrao je šou' na nedjeljnom premierligaškom derbiju između Manchester Uniteda i Liverpoola na Old Traffordu (1:1).

Bivši menadžer Manchester Uniteda dobio je ovacije tribina nakon što se uoči susreta pojavio u komentatorskom boksu Sky Sportsa, a tijekom same utakmice gledatelji su mu u nekoliko navrata pljeskali. Dok je bio trener Uniteda domaći ga navijači nisu previše voljeli, sada su se stvari očito promijenile.

Od napuštanja klupe Manchester Uniteda u prosincu prošle godine Mourinho je bez trenerskog angažmana, a nakon susreta nije se libio komentirati svog nasljednika Ole Gunnar Solskjaera.

"Potrudit ću se naći posao kao što je Oleov. Pa on cijelo vrijeme priča samo o budućnosti", rekao je Mourinho, aludirajući na Solskjaerove izjave da se njegova momčad nalčazi u prijelaznom radzoblju.

A Mourinho je komentirao i izjavu Liverpoolovog menadžera Jürgena Kloppa koji je kritizirao obrambeni pristup Mnachester Uniteda.

"Otkako sam ja došao u Englesku Manchester United je uglavnom bio ovako postavljen (defenzivno). Jedna se momčad branila, a druga je igrala. Mi nismo ništa izgubili, nastavljamo dalje"

"Jürgenu se danas nije svidio menu. On voli meso, a dobio je ribu, pa naravno da nije bio sretan", odgovorio je Mourinho na kritiku koja se ticala i njega, budući je vodio Crvene vragove između 2016. i 2018. godine.

"United je sa svojim ograničenjima odigrao malo drugačije i bio je uvijek komapktan", dodao je Mourinho, čiji je rekord iz sezone 2005/06 sa Chelseajem nakon remija na Old Traffordu ostao netaknut. Naime, tada je Chelsea u sezonu startao s devet pobjeda u devet kola, dok Liverpool sada ima osam pobjeda i jedan remi.

"Zaista sam sretan što Liverpool nije pobijedio jer rekord ostaje moj, a ne njihov. A Jürgen ostraje malo frustriran. Na Old Traffordu nikad nije uspio pobijediti", zaključio je Portugalac.

Linker
20. travanj 2024 11:55