REUTERS/Phil Noble
POGLED U PROŠLOST

OVO JE JEDAN OD RAZLOGA ZBOG KOJEG NISU SVI U LONDONU ODUŠEVLJENI DOLASKOM MOURINHA Evo kako je Portugalac govorio o Spursima prije četiri godine

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. studeni 2019. 10:35

Nakon što je nanizao nekoliko lošijih rezultata, uprava Tottenhama odlučila je uručiti otkaz argentinskom stručnjaku Mauriciju Pochettinu i na njegovo mjesto dovesti slavnog Portugalca Josea Mourinha.

Pochettino je stigao u Tottenham u svibnju 2014. iz Southamptona u kojem se zadržao samo jednu sezonu, a prije toga je tri godine vodio Espanyol. Najveći uspjeh na klupi Spursa, 47-godišnji Argentinac je ostvario prošle sezone doguravši do finala Lige prvaka u kojem je Tottenham izgubio od Liverpoola.

'Special One-u' će Spursi biti osmi klub u karijeri nakon Benfice, Leirije, Porta, Chelseaja, Intera, Reala i Manchester Uniteda. Kako navode otočki mediji, s Tottenhamom je potpisao ugovor na tri godine.

PARIS, FRANCE - JUNE 28:  Jose Mourinho is seen in the stands prior to the 2019 FIFA Women's World Cup France Quarter Final match between France and USA at Parc des Princes on June 28, 2019 in Paris, France. (Photo by Richard Heathcote/Getty Images)
Richard Heathcote/Getty Images

Ipak, dio navijača Tottenhama nije zadovoljan ovakvim razvojem situacije, posebno nakon što su pojedini mediji izvukli jednu izjavu Portugalca koja datira još iz 2015. godine.

- Nikad ne bih mogao voditi Tottenham jer sam previše emotivno vezan za Chelsea i njegove navijače - rekao je tada Mourinho za kojeg su Spursi bili spremni platiti i odštetu Chelseaju.

Linker
16. travanj 2024 14:02