Dejan Lovren
 REUTERS/Phil Noble / REUTERS
ZACEMENTIRAN U ZADNJOJ LINIJI

OVO JE LOVRENOVA VELIKA ŠANSA DA SE POTPUNO NAMETNE KLOPPU Hrvatski stoper postao je prvi izbor za Van Dijkovog partnera u sredini obrane Redsa

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 10. studeni 2019. 12:50

Liverpool danas u velikom derbiju Premiershipa dočekuje Manchester City na Anfieldu. Iako je naravno preuranjeno o tome zboriti jer nogometni maraton na Otoku tek ulazi u ‘dvanaesti kilometar’, no nakon 11 odigranih kola momčad Jürgena Kloppa ima šest bodova viša u odnosu na trupe Pepa Guardiole, pa današnji sraz može biti vrlo značajan.

Usudili bismo se kazati da je derbi zapravo prva meč lopta za Redse kad se radi o utrci za naslovom prvaka. Trijumfom bi pobjegli Cityju na devet bodova, a to je onda zaista velika prednost, naročito s obzirom na činjenicu da Kloppovi dečki igraju jako, jako dobro. Uostalom, u dosadašnjih 11 utakmica Premiershipa deset puta su pobijedili, a samo jednom odigrali neodlučeno.

Puno utakmica

Nama je u cijeloj priči najznačajnije da je u udarnom sastavu najavljen hrvatski reprezentativac Dejan Lovren! Dakle, jedan od stožernih igrača Vatrenih vratio se na veliku scenu, ugrabio je priliku nakon ozljede Joela Matipa, koji je s Virgilom van Dijkom činio stoperski par Redsa. Matip još barem četiri do pet tjedana neće moći nastupati, pa je to ogromna prilika za Lovrena da se definitivno i u potpunosti nametne Kloppu, te da bude stalni igrač prve jedanaestorice.

Getty Images

Matip se ozlijedio još u rujnu protiv Sheffield Uniteda, međutim, činilo se da problem nije tako strašan jer je Klopp zaigrao s njim 20. listopada na gostovanju protiv Manchester Uniteda. Ipak, u međuvremenu se ispostavilo da je Kamerunčeva situacija daleko ozbiljnija, pa sve upućuje na to da neće biti spreman do sredine, a možda i do konca prosinca. U tom razdoblju Liverpool ima mnogo značajnih utakmica, počevši od današnje s Cityjem.

Nakon toga slijedi gostovanje kod Crystal Palacea, pa utakmica Lige prvaka s Napolijem, dolazak Brightona i Evertona na Anfield, gostovanje kod Bournemoutha, pa opet Liga prvaka na gostovanju kod Red Bull Salzburga, domaćinstvo Watfordu... Ogroman je to broj utakmica, tako da Lovren ima dovoljno vremena da zauzme stopersku poziciju uz Van Dijka.

LIVERPOOL, ENGLAND - MAY 07:  Divock Origi of Liverpool (27) celebrates as he scores his team's fourth goal with Dejan Lovren and team mates during the UEFA Champions League Semi Final second leg match between Liverpool and Barcelona at Anfield on May 07, 2019 in Liverpool, England. (Photo by Clive Brunskill/Getty Images)
Clive Brunskill/Getty Images

Lovren je prvi put ove sezone u Premiershipu zaigrao protiv Leicestera 5. listopada, a kolo nakon protiv Manchester Uniteda igrao je Matip i nakon toga je zbog ozljede nestao s scene. Lovren je potom postao standardan u Premiershipu, igrao je protiv Tottenhama i Aston Ville, u međuvremenu i utakmicu Lige prvaka protiv Genka. Jedino je ostao na klupi prije nekoliko dana kad su Redsi na Anfieldu igrali ‘uzvrat’ s Genkom, tada je igrao Gomez. Jürgen Klopp je, čini se, hrvatskog stopera želio sačuvati za današnji veliki derbi s Manchester Cityjem.

Ono što treba svakako naglasiti jest činjenica da je Lovren sve utakmice koje je igrao nakon povratka u udarnih jedanaest Redsa odigrao na visokoj razini. Izgledalo je kao da uopće nije bio izvan travnjaka i Kloppovih planova. Nažalost, ne možemo kazati da je izvrsni Lovrenov povratak i dobra vijest za Zlatka Dalića pred utakmicu sa Slovačkom. Zbog kartona Lovren će propustiti odlučujuću utakmicu Vatrenih za odlazak na Europsko prvenstvo.

Linker
19. travanj 2024 17:36